Nafas berbunyi

Ada x ibu² yg alami.. Baby Dr 1 bulan nafas berbunyi ..skrg bby dh 2bulan ++..nafas berbunyi ketika sedar,time tdo,susu pon agak sukar nk habis kn 2oz.dada nampak ketat sngt nk bernafas.klu Bg susu gantung time menelan susu nampak ok..berat naik okey..kencing berak okey. Dh bawa jmp dokter ..jwpan dokter saluran otot pernafasan lemah..tu sbb nafas ny berbunyi..ada x ibu² di sini pernah mengalami.. #pleasehelp #ingintahu #bantusharing

2 Các câu trả lời

sama sangat dengan saya sis. anak saya bernafas berbunyi “grok grok” dari lahir sampai sekarang 2bulan+ pun sama. pernah bawak jumpa 2 doktor dekat klinik berbeza tanya pasal ni dan jawapan diaorang sama: sebab newborn saluran pernafasan dia kecik lagi dan lung dia masih belum fully develop sebabtu nampak macam susah nafas. check paru paru semua clear n hidung pun tak berhingus, tekak okay, berat pun okay, menyusu okay. cuma doc ada bagi saline water sterimar tu suruh cuci hidung baby supaya bagi pernafasan dia lebih lancar je.

Tak pernah. Tapi kalau dah doktor mention pernafasan lemah. Sepatutnya ada rawatan susulan. Moga cepat sembuh ya anak puan