Ada simptom tapi upt negatif

Ada x ibu2 mcm sy ni ada tanda macam pregnant tapi bila cek upt negatif pulak...nak g jumpa doc takut x pregnant..simptom mcm cramp,kembung perut period dah 2 minggu lambat tengah ttc #ingintahu #SeriusTanya #bantujawab

2 Các câu trả lời

semua tu boleh jadi simptom lain juga, tak semestinya pregnancy. cuba guna UPT brand lain, yg more trusted mcm dip n tell atau CB. kalau yg tu -ve, most probably memang tak pregnant.

Biasa kalau lewat kurang dari 7 hari, mungkin hormon pregnen masih rendah utk upt positif. Tapi kalau dah lewat 7 hari dan ke atas dan upt masih negatif, tak pregnen.