Pedih Ulu Hati

Ada tips utk tido kalau kena pedih ulu hati tak? Currently in my 34weeks. Dua tiga hari ni nak tido susah betul. Huhu

6 Các câu trả lời

Makan la ubat utk gastrik sis. Jgn seksa diri. Ubat gastrik bleh je makan time pregnant. Dan elakkan makan wktu nk tido. Kalau dh makan, make sure 2-3jam baru tido. Pastu bleh try juga wktu nk tido kalau senak/pedih, tggikan bantal. Dah lena nnti baru la baring mcm biasa..

Jangan makn pedas2 n lambat makan. Then lps makan jangan terus baring. Dduk sandar dlm sejam gitu. Sy dulu suka buat teh + lemon + 3-5 hiris halia.rendam dlm air panas bru mendidih then biarkan suam. Suam baru minum jgn tggu da suhu bilik. Try la sis effective.

Makan buah betik atau tembikai selepas makan, jgn baring slepas makan, jgn makan byk pedas, bergoreng, berminyak

Doctor sy pesan, tido mengiring sebelah kiri. Boleh bantu digestive system. Boleh cuba ye :)

Saya dulu pun camtu. Tapi tak lama pun. Saya biar je. Bertahan je la sikit

Susu