Raya ke 3 saya disahkan positif covid tgh preg 6mnth.. Dh prgi klinik doc bgi ubat batuk dan selsema

Ada tips tk nak cepat sihat selain kuarantin & mkn ubat doc bagi?

2 Các câu trả lời

Saya pun tengah kena covid. Saya tak diberi ubat batuk n selsema walau teruk. Kita sama tengah pregnant 6 months.. sah kena covid 26/4. Harini saya tak ada batuk dah. Tinggal sikit je selsema. Saya alhamdulillah baik batuk dgn cara minum air rebusan lemon, serai, halba n cengkih. Memang lega sangat tekak tak gatal. Lepastu saya kerap mandi untuk make sure badan dalam suhu yang normal. Make sure makan cukup sebab membantu sangat2 untuk cepat sihat.. Yang penting sis kena kuat dan happy. Kuat sebab kandungan kita boleh rasa emosi kita kan. Dengar surah ke, layan cerita ke, apa2 yang boleh happykan diri. Insyallah sekejap je baik. Semoga cepat sihat ya...

1y trước

alhamdulillah saya dah negetif.. riso jgk sebenarnya covid time pregnant ni.. batuk selsema dh oky.. syukur baby oky aktif..still kne berjaga jaga kan skang mcam ii penyakit..

Minum air lemon + madu.