Baby Girl

Ada tips tak utk hilangkan kesan mcm melecet di kemaluan baby pmpn..& dibhgian dlm tu plk mcm ada putih2,sy cuba sapu minyak zaitun guna cotton bud tp mcm sama je..baby sy baru 14hari & sy pun xde pnglmn utk anak pmpn..

3 Các câu trả lời

Putih2 tu normal dear..cuba sapu vaseline..anak sy sampai skrg umur dah nak dkt 4tahun sy still sapu vaselin dkt area kemaluan & muntut dia supaya berak ke x sakit..jgn biar pampers terlalu penuh..

2y trước

Vaseline apa2 pun boleh dear..yg baby boleh..yg biru boleh..oliverine or aloe verra pun boleh..kalau pg farmasi boleh cuba cari beprosone cream tp sapu nipis2 je sbb ubat tu ada steroid..dah baik nnt boleh stop sapu & keep on sapu vaseline selalu setiapkali lepas tukar pampers..

Jngn bsuh kencing atau berak dgn wet tisu, cuba guna tisu gulung celup air je dlm besen, and sapu krim klinik

2y trước

Sy pkai sudocream je sapu..tp tula biasanye sy akan lap guna tisu basah pastu last step sy pancit air & lap pkai tisu kering..

Elak gunakan wet tissue yg berfragrant atau antibacterial. Kesan melecet tu bole letak krim atu EO yg sesuai

2y trước

better pki vco je.. mgkin x sesuai cream2 cmtu