macam mana nk naikkan hb

ada any tips tak nak naikkan hb..kalau ade share la thnkyou #firstmom

22 Các câu trả lời

kalau saya, saya mkn vitamin tu dgn air limau kasturi. alhamdulillah spnjg checkup, hb maintain 12/13.. mnuman yg de caffeine smua sy cut teros. mmg xambik kecuali kalau dia mari rasa teringin 🤭

follow je mknn yg mcm yg tulis kt buku pink tu. pastu mungkin boleh ganti ubat vitamin yg kuat sikit mcm iberet. sy mkn iberet je dr awal preggy smpai skrg dah 25 minggu hb x pernah jatuh.

Selain daripada makan ubat yg kk bagi, sis boleh cuba makan buah dragon.. Macam saya hb asyik lah tak lepas 11.. Lepas kerap makan buah dragon, nampak la progress nye n selalu lebih 11..

Mkn ubat yg doktor bg dgn air sunquick kosong tanpa gula dan mkn jambu batu tu tips nurse bg dekat sy mula2 checkup. Setakat ni hb sy 13/12.

Mkn jambu batu. Buat mcm snack. Klau bosan ngan jambu batu, tukar ngan epal. Alhamdulillah bacaan saya maintain.

sy plk dr trim 2 amik vitalea shaklee.spnjg checkup kt KK bru 3x cek hb sbb hb cntik je 12.4 x drop.

2y trước

skrg dh 30w hb still cntik

cuba mkn buah delima, sya dulu rndh hb juga.. lps mkn buah delima cntik trus bcaan hb sya

saya amalkan mkn jambu batu, ada nurse bg tips, Alhamdulillah jadi, HB cntik je

Sye bnyk amk buah jambu batu dgn delima. Pstu amlkn jus delima

sis boleh try maltofer..saya dari 8.9 naik 11.6..rasa coklat