Keputihan berketul

Ada tak yg mcm sy. Bila mkn acid folic je mula keputihan byk dan berketul2. Sy dh masuk kali ke 3 kena utk 2nd baby ni. 1st baby dulu tak kena langsung. Asal mkn je selang 3 4 hari mula rasa gatal dgt kt dlm. Bila meruang je ha hambik ko berketul2 keluar. Beli ubat insert kt farmasi pstu dh ok. Sambung mkn acid folic jadi lg gitu jela repeat. So skrg dh tak mkn sbb dh 15w. Tp nk tanya kalau momies yg ada pengalaman keputihan berketul masa pregnant tu. Sangkut kuman gbs ke tak? #seriusnanya #pleasehelp #bantusharing #ingintahu

2 Các câu trả lời

sama mcm sy.. tp sy teruskan mkn avid folic untk perkembangan baby.. untuk keputihan sy kerap cuci bwh je. cuci bersih2. klw pakai panty liner kerap tukar. Kurangkan minum air barli. Ibu sy ckp air barli lg menggalakkan keputihan time ngandung

2y trước

sy skrg 16minggu

Saya ada keputihan berketul and gatal. Bila pakai ubat insert tu dia hilang. Dah swab, and ada sangkut GBS.

2y trước

mmg gatal merenyam. bila lps kencing nk cebok tu cuba gosok kt lubang miss v nanti keluar mcm daki putih. bila meruang je pehh banyak gila ketul2. tak tau apa punca jadi gitu. tiba2 je