30w baby belum pusing

Ada tak yg dah 30w tp kepala baby masih kat atas,setiap kali scan mesti kepala kat atas tak pernah lg kat bawah.Ada kemungkinan tak baby tak pusing? #firstbaby #ingintahu

11 Các câu trả lời

Saya haritu scan KK 28 weeks baby breech. Tapi doc kata normal sbb banyak lagi ruang utk baby berpusing. Baru ni scan private 31 weeks baby dah masuk laluan. Sono kata even dah masuk laluan pun possibility utk baby breech tu still ada lagi sbb ruang masih banyak utk baby berpusing. Saya kerapkan sujud lama lama, sembang dgn baby supaya sampai masa kepala dia dah masuk laluan. InsyaAllah baby akan masuk laluan bila sampai masanya. Jgn risau sgt ya sis :)

1y trước

Lega sikit dengar,risau jgk kalau tak pusing2😅Tq sis🥰

sy pun 30w sis beby kepala kat atas ..masa 28w kepala dah kat bawah tp 30w dia pusingg lg 😂😂 ..doc kata jgn risau sbb beby still boleh pusing lg sampai 36w .masih byk ruang untk dia berpusingg ..insyaAllah harap beby kita pusing balik nanti sis ..sy pun risau jugak tp dgr doc ckp mcm tu lega sikit ..

sis biasakam diri tdur atau baring sblh kiri, n sllu usap perut ckp kat bby kpla msti kat bawa. jgn pusing-ii dh nnti kan nak kluar snng dh duk laluan. haa mcm tu, sya mcm tu la hari buat bnda sma. bila mlm sya pusing knn, nti msti akan pusinh kiri blik . now sya 31w4d

1y trước

saya tak selesa belah kiri tapi scan boy 😆

saya baby breech sampai 32weeks, after 32weeks dia dh mula pusing bawah tp tak tetap sbb dia akan pusing balik atas 😂 tawakkal je masa tu. alhamdulillah masa 36weeks kepala kt bawah, saya bersalin 36weeks 4 days. moga dipermudah urusan sis bersalin nanti.

1y trước

Anggaran dlm 36w la ya okay2 risau jgk huhu..Terima kasih atas doanya sis🥰

30w baby still ada ruang untuk dia berpusing. awak kerapkan bersujud, pujuk baby untuk pusing ke bawah, atau pakai flashlight phone hala dari atas ke bawah, nanti baby inshallah dia ikut cahaya tu.

1y trước

Wahh tq bagi tips,nanti sy cuba🥰

normal je. sy ank no 2 36 minggu bru pusing . tiap kali g kk chekup msty jumpa doktor scan. nk tgk pusing x. tp da 36 dy da pusing. yg no 3 ni.. 28 mggu kepala da kat bawah

1y trước

aah. ary2 usap bawah perut wlopun taw dy kepala kat atas.. suh dy pusing. 36 scan dy pusing ..

okay je. maseh ada ruang utk dia pusing. sy scan KKIA 28wks aritu baby dh kepala kat bawah. tp dpt rasa baby berpusing dlm perut haha

1y trước

dapat rasa awak , ngiluuu je haha

Saya 33weeks. kepala baby masih kat atas. Risau juga 😥

selalu bercakap dgn baby..suruh bagi pusing

bby aktf bgerak shingga 36mgg...doa2kan turun

1y trước

Harapnya turun la😅