Ruam semasa mengandung

ada tak yg ada mslh ruam celah paha semasa mengandung? apa punca dan cara mengatasi? #ingintahu

2 Các câu trả lời

hai mommy. so sorry saya tak pernah kene ruam masa pregnant tapi mommy boleh rujuk link ni kalau berkaitan atau boleh consult dgn nurse/doc masa checkup. https://www.google.com/amp/s/m.klikdokter.com/amp/3653042/jenis-ruam-kulit-yang-umum-terjadi-pada-ibu-hamil

saya pernah kena hari tu, jdi gatal, bintik2 merah dan pedih...sbb berpeluh, celah peha jdi bergesel...sy cuba sapu losyen baby Johnson kawasan celah peha tu sebelum tido, Alhamdulillah shari dua dah okay mcm biasa..