Pil Perancang Yasmin

Ada tak sesiapa nak review pil perancang Yasmin atau seangkatan dengannya... Versus pil perancang di KK pon boleh je.. Saya nk amek perancang tapi masih samar samar lagi.... Suami tak bagi sbb nk rancang sendiri, nurse kk pulak tak habis2 dengan paksaan... Doc pula ikut saja pada kita.. Keluarga pon xde paksaan.. Tapi diri sendiri mcm nk makan, sbb takut terlajak perahu lagi... Anak sy 2 org dah, skrg masih dalam pantang... Yang sulung lahir tahun 2020, ni bulan lepas baru je bersalin sorg lagi... Adeh... Sy Dalam dilema ler.... Tolong sy ibu2 semua... Review kan pil Perancang anda... Atleast sy blh pertimbangkan... #pleasehelp #ingintahu #seriusnanya #bantusharing

4 Các câu trả lời

Alhamdulillah.. Sy baru sja bersalin 28/6..anak sy semua beza 4 4 tahun.. Sy mkn pil perancang dr anak pertama smpai anak ke3.. Pernah juga try jarum masa anak pertama tp sekejap shja.. So far mkn pil perancang ni ok dgn sy..bila merancang nak baby lg stop mkn.. Sy dh try mkn pil perancang oralcon, desolon, regividon semua dr kk.. Mmg setiap bln akan dtg period.. Yang penting jgn skip mkn pil perancang tu.. Tp tak semua org sama.. Lain org, lain badan kan.. Klu nak merancang sndri pn payah juga klu x kenal badan sndri lg.. Bila period kita, bila time subur kita.. Semua tu kena tahu klu mahu merancang sndri..

dokter Sy x suggest utk mkn pill or ccuk depo sbb dy akan kacau hormon. n last mkn masa nak betulkan hormon balik klu nak mengandung. . for now dy suggest IUD. n Alhamdulillah ok n no worries. sbb sblm ni Sy plan sndri, smua failed. ank rapat2. dah 4 org. so skrg pkir panjang. nk rehat lama skit n nk uruskn diri yg dah x terurus ni... hahaha

saya cucuk depo ja pastu jaga pemakanan

Sy pakai iucd sbp x kacau hormon,