HB LOW . Kongsi tips boleh ?

Hi ada tak sesiapa minum air mamariam jus tu hb dia naik. Sebab saya nak beli. Hb saya low 10.9

13 Các câu trả lời

msa pertengahan preggy pon HB sy semakin low.. pstu lama fikir apa nk minum untuk naikkan HB.. pakar pemakanan kata.. stiap hari kne jugak makan binatang even sekali sehari (ayam, daging, ikan dan lain lain) minum susu (klu x boleh minum susu.. ksi tahu doc.. doc akan ksi ubat) pstu mak sy x nk pening pening.. mak sy ksi sy minum air protein berry beli kat amway.. bancuh satu skop + susu farm fresh 250ml stiap pagi.. sedap.. rasa berry ja.. makan malam pulak mak sy akan msak lah salah satu.. ikan ke ayam ke daging ke.. alhamdulillah HB sy naik berdezup 😊 x yah mimum jus tu lah.. ini lah.. tu semua bnyak gula.. kang x pepasal ada GDM pulak..

Saya dari awal prgnant nurse pesan jgn minum jus2 tambahan takut hb mkin drop gdm pun dapat. Saya dri prgannt mkan buah jambu batu fresh, delima oren, ubat tambah darah ikut nurse bagi tu, kalau tak sesuai bagi tau dgn nurse nnti nurse tukar yg lain. Kalau caffien2 mmg kurang, strt 6 bulan bru strt minum milo n kopi tu pun kalau teringin🤭. Alhamdullilah dri awal buka buku hb sya 13.9, masuk trimster 3 skrg dah 8 bulan ni kdg drop sikit, 12.7 jee. Sis amalakan buah2 yg naikkan hb, lagi stu makanan, mcm kerang kee, pucuk2 paku ke, try sis🥰

saja jenis hb low dari sebelum pregnant. Masa pregnant ikhtiar jus mamariam, alhamdulillah memang naik ya HB maintain above 11. Dah botol ke 5 minum. Tapi saya stop lepas hbis botol ke5 sebab pricey sikit so tukar ke calla milk, tak menjadi ye hb drop bawah 10.7 . Boleh sis nak ikhtiar jus mamariam, berkesan.

Last check up sy 10.2 pastu semalam check up alhamdulillah naik 11. Sy amalkan air kurma merah tu. Baru 3 hari minum je. InsyaAllah lepasni sy akan amalkan selalu sampai next check up nanti untuk check perkembangan hb. Awak beli yg kat shopee tu 1 mini pek dalam 90sen.

1y trước

aamiin... nk tanya, sis minum mcm mana ye.. sehari bpe kali.. mnum time bila..

saya amalkan jus mamariam Pon okey je hb..sis mkn iberet sis..minum ngn air Sunquick tanpa gula..Sy sepatutnya 11/4 haritu knee msok cosmofer sbb hb low..tpy sejak Sy try iberet alhamdulillah okey

usahakan dengan minum susu 3 gelas sehari, kurma dengan makan buah2 je. kena pantang air teh, nescafe..tak perlu ambil jus tambahan sis

xperlu minum jus merepek2 tu sis. mkn ubt doctor bagi, jgn skip. lps tu makan bayam merah, hati ayam, jambu, buah delima.

saya minum susu kurma farm fresh . sehari minum 1kotak yang botol kecik tu . minum setiap hari . hb alhamdulillah naik .

hai..try amal mkn kurma,syur bayam,kismis..susu..n mkn ibt klinik bg tu sblm tdo..jarak kn ms dr mnum susu,kafein..

mkn daging je sis smggu sblum checkup musim raya ni bnyk juadah daging mnum ubat dgn air sunquick masam