Nak tanya..mcm mn nk bg ank kurang bgn malam ye..baby sy dh usia 15 hari..hari2 bgn mlm setiap sjam

Ada tak sesiapa jadi mcm saya..😵‍💫 jadi mata panda

6 Các câu trả lời

Hai, normal baby jaga malamwaktu umur begitu. Mereka belum biasa lagi dgn dunia luar rahim. Pastikan anak selesa dr segi pakaian. Bilik yg nyaman. Bedung untuk dia rasa secured mcm dlm rahim. Guna kain sesuai. Jika cuaca panas, bilik hangat, elakkan bedung. Tengok diaper dia , basah atau tak. Sapu minyak bayi satu badan. urut baby. Banyakkan bonding skin to skin dgn anak bg dia rasa selamat.

normal wak baby newborn bangun malam2 nak susu. 1-2 jam mesti dia terbangun sebab nak susu/perut kembung/pampers penuh. sabar ya. nnti lama2 awak sendiri yg akan terbiasa dgn rutin tu dan makin lama baby pun makin kurang bangun malam. awal2 mmg rabak mata 😪

sdg rasaainya. bby bru 11hari. hihi hri2 mata rabak time berpantang ni. pg sblm sbuh dh la kne bgun awal jgk bg susu dn bertungku pulak. pastu g checkup kk kuning bby. byk kn sabar ya. hihi

anak saya bila terjaga, dia nak mintak susu setiap masa. non stop. tak tau la nk nyusu atau nak nyonyot sampai muntah2. ada tips ke nak bagi anak nyusu sekali dua je time terjaga?

bby newborn mmg normal bgn tiap jam awl,xde cara nak kurg kn bgn mlm...ank sy pn cm tu jg nanti lma2 ok lh tu ☺️

Saya bg susu sejam sejam sebelum jam 12..pastu sy sapu calmtime tasneem supaya baby nyenyak tdur...

2y trước

dh beli ttp bangun juga..huhu