7 weeks muntah

Hi ada tak sama dgn sy 7 weeks baru muntah2 ? Bila ye boleh hilang morning sickness ni

2 Các câu trả lời

Bergantung pada hormon masing2. Ada yang berterusan sampai bersalin. Ada yang on certain trimester je. Ada yang takde langsung. Pengalaman saya, takde langsung morning sickness. SIL saya, sampai bersalin morning sickness tu. Cousin saya pulak 2nd trimester dah hilang 😁 Tips nak atasi morning sickness ni, awak kena makan dengan kerap dalam kuantiti yang sedikit. Jangan skip makan atau lambat makan. Elakkan makanan yang pedas dan berminyak. Makanan apa yang boleh dimakan? Itu awak kena try and error. Good luck and be strong mommy 🌹

8mo trước

ya btl sis. kena kerap mkn. bru rasa loya tu hilang. x kisah mknan apa. asal mulut dpt kunyah2.

ats bdn masing2. mostly 2nd trimester dh kurang