Pregnant tapi masih bf

Ada tak pengalaman yg masih bf anak lepastu pregnant. Ada tips tak untuk wean off ? Sebab dah guna beberapa cara still tak berkesan. Anak first 1y3m then full bf, skrg preg no 2. Anak first memang reject susu fm even berperisa pon dia muntahkan semula. Then preg kedua ni,mommy sangat tak selera makan ya.😅 So agak risau untuk nutrisi baby tambah pulak si abng masih bf. Any tips or advice? Thanks in advance.

1 Trả lời

doktor ade ckp apa2 tak pasal bf anak 1st tu ?

1y trước

dr cuma pesan suruh putuskan susu badan macam mana sekalipun. dia kata yg kat luar boleh makan, yg kat dlm dh cipta hormon baru. lagi satu menyusu boleh buat rahim contraction. tu yg dia pesan kena putuskan susu badan. tp dr dgn nurse pon takde tips nak share. cuma suruh anak makan banyak banyak je.