Saiz badan baby kecil .

Ada tak pengalaman macam sy . skrang 36w5d .. saiz badan baby kecil x sama dengan umur dalam kandungan .. mcm mna ye nak tambahkan besar badan bby .. doktor ckp nak repeat scan lagi 2 minggu .. kalau msih sama nak kna jumpa pakar.

8 Các câu trả lời

Sy pn sme sis..da slmt brsalin daa..p jpe pakar 37w..dktor scan mmg bby kcik dri umur kandungan..so dktor sruh sy brsalin haritu jgkk..mula2 dktor nk induce,tp disbabkn bukaan sy da 4cm,sy beranak normal jee..tp pengalaman sakit brsalin smpai bila2 sy xbole lpe 😅

Banyak makan benda manis kalau x dak gdm laa.. Saya scan hari tu dr ckp baby besaq.. Kemungkinan czers sbb anak first.. Dr ckp mgkin sbb saya suka makan n minum manis2.. Tp mmg btoi pun.. Saya masuk 3rd trimester gila makanan manis.. 😅😅😅

Kalau ibu mengandung kurang makan, itu salah satu sebab tumbesaran baby kita kecil. Kadang kita kena makan bukan sebab kita lapar, kita kena makan untuk baby walaupun kita tak lapar. Jamahlah sedikit makanan untuk anak dalam perut.

sama la sy 31week 5hari,bby kecik jgk,tkpa yg penting bby shat,sbb ank2 yg lain pun lhr tk smpai 3kg,so jgn risau

Cuba minum susu dan mkn produk tenusu.. cheese..yogurt..minuman yogurt.. inshaAllah bby cepat membesar..

Mngkn kmu tak kuat mkn kot msa sdg hamil..

Makan buah² buahan

Mkn kentang