Vaksin rotavirus

Hi. Ada tak parents yg dh beri vaksin rotavirus kat baby n ada kesan sampingan tak? Sebab 17 ogos lepas baby saya ada dapatkn vaksin rotavirus pada usia 3 bulan. Dan skrg ni sering berak 5 - 6 kali sehari. Dh try hantar ke klinik kanak2. Diorg just bg air garam dgn ubat cirit birit. Pastu ada jg hantar ke hospital swasta tmpt dia dpt kn vaksin. Nurse ckp normal sebab baby byk menyusu. Makin byk menyusu makin kerap dia berak. Dh try jg tukar susu formula ke similac soy sbb byk yg suggest susu tu sesuai utk baby cirit birit. But still juga x jalan. Baby fully susu formula. Before ni minum susu s26 gold. Skrg ni dh buntu sgt tak tau nak bt mcm mna. Baby still aktif cuma tak seaktif sebelum ni#pleasehelp #firstmom

2 Các câu trả lời

Anak sy pun dh vaksin rotavirus. Syukur anak tkde masalah. Dia still aktif. Dr ada cakap cirit birit pun kesan sampingan drp vaksin tu jgk. Tapi anak sy berak mcm biasa je. Cuba puan try susu nan pro sesuai jgk utk cirit birit

Baby aktif, najis ok, menyusu ok, bg saya ok je