packing barang baby ?

ada tak moms yg pack kan brg baby mcm nie jgak ? #32weeks??

packing barang baby ?
60 Các câu trả lời

Tak pun. Bersalin anak 1st baru2 ni, weeks ke 35 baru beli semua barang. Sebelum tu, satu barang baby pun tak beli lagi. Lepas tu baju2 semua letak satu beg😂🤭. Maybe in the future boleh packing baju cmtu 🤗. Nasib baik sempat setelkn sebelum bersalin baby on weeks 37

4y trước

bhaya tu 😂😂 nsib smpatkan 😅😅

Saya pon dlu pack cmni. Bila beranak kan yang guna pampers je. Pulak tu vacuum masuk nurseri dlu. Hari ke empat baru balik, bby pakai satu baju n bedung. Tpi xpe lah bia lebih jangan xde kan. Brg² tu bukan berat nau nau pon. Heheheheh 💚

4y trước

hehe .. tu la rmai yg ckp bnyk guna pmpers je dari bju2 nie .. tpi terikut tgok mommy2 lain pack mcm nie 😅

Sama ngn sy.. Last2 guna sepasang je time balik ke rumah.. Yg lain semua guna hosp punya.. Pempers baby xguna langsung sbb hosp bg.. Baju mommy pun guna yg time nk blk je.. Alhamdulillah skrg sedang proses berpantang..

4y trước

Alhamdulillah.. Prepare brg2 secukupnya ya mommy2.. Nikmati saat2 indah semasa bersalin..

Saya pon akan pack macam ni 🤭 dah standby awal² dah , tinggal nak basuh baju baby , then packing 🥰 nak settlekan lagi 50% barang baby next week , baru boleh start basuh and packing 😍

4y trước

You too sis ♥️ semoga dipermudahkan segala urusan dan berjalan dengan lancar 🤲🏼

Saya dh 30 weeks tp 1 brg apa pon blm beli lg... Bila ajak suami beli brg asyik cakap awal lagix2.. Skali kena pkp baru nk kalut risau sebab tak prepare apa2 lg... Sedih :-(

Tak pernah pack mcm nie 😂. Biasa bawa sepasang je set pakaian bayi dgn bedung/selimut. Untuk bawa balik baby. Sbb sepanjang kt hospital baby pakai baju hospital. Pampers je bawa lebih 🤭

4y trước

tu la psal .. bwak extra sbb rmai yg ckp kena bwk extra .. tutt tutt brp je yg pkai .. tpi disbbkan eksited tu lebih sgt tu psal pack mcm nie 🤣

Sy pun pack cmni..37week daa. Tp nty label kn n kne explain kat hsbnd, jgn jd cm adek n adek ipar sy, mse tu adek sy gelabah adek ipar nk bsalin, adek sy bg bju bini dia kat nurse.hahahaaa..

4y trước

yeke 😅😅 adoiii nk bgi anak dia pakai bju maknyee ke 😂

Sama lah kita,senang mcm ni nk suruh asbend ambik kan nanti pun senang sbb dh tulis siap2, good luck mummy wish all the best utk kita semua nanti😉

4y trước

yee goodluck & smoga dipermudahkan segala urusan kita semua 🥰 amin mudah2an 🤲🏻

Bestnya tengok brg2 baby last 10thn lepas.semua dh x de..nk bersalin nanti semua kena beli yg baru huhu..semoga sis selamat bersalin..aamiin..

4y trước

hehehe 😆 bnyak pulak ler bjet klau nk kena bli yg baru pulak 😅 .. amin mudah2an 🥰🥰

Saya... Siap dah.... Sy buat smpai tok 4hari...1pack de 2helai baju..... Tkot opret.. Sbb ank frist opret pstu jrk dekt hamil no2.... Hihi.