Berat naik mendadak

Ada tak moms kat sini berat naik mendadak? tapi semua okayy, bp ok hb ok. kalau mcm tuu bahaya tak? nasi sy dh kurang tp berat tetap naik 😭#ingintahu #pleasehelp #bantusharing

9 Các câu trả lời

Alhamdulillah.. samalah dgn sy, Berat naik byk.. tp check semua ok.. ni kandungan yg ke 9 dah.. risau pula berat x turun lepas bersalin sbb usia pun dah nk masuk 40an dah.. metabolisme pun dah kurang.. ikutkan suami, mkn jer.. kesian kat baby dlm perut tu.. eh2.. yg bini ni x kesian ke, dah stress tgk bdn sendiri.. sabar je lah 😌 Insyaa Allah, kalau kita mkn makanan yg sihat2 dan ada keperluan nutrition yg baik utk diri dan kandungan semua ok.. teringin yg lain tu, mkn sekadar nk hilang rasa je 😁

sy pun naik je tiap bln.. dh start checkup tiap 2 minggu, 2 minggu pun naik 2 kg 😅😅 tp dr tgok xde gdm, bp x tggi. dia suruh exercise je.. sy pun mkn skit je.. smpai laki pun rsau.. klau bole, nak sumbat nasi byk2.. sy 81kg skrg.. hrp smua baik2 saja.. dh 31w3d..

6mo trước

Edd awk bila. Sy pn 31w dh

Saya pun sama.. start 6bulan naik mendadak.. sekarang dah 100kg🫠 mkn dah jaga juga.. alhamdulillah sekarang 34weeks x da gdm n bp pun ok.. kaki x bengkak, kencing ok, hb ok..cuma doktor bising je n kena pantau bp selang sehari..

saya sis..naik 5 kilo..last timbang..ni mggu dpn pulak appmt..xtau la mcm mn nasib..minum ai gula cek bp..semua ok normal..skrag 29w. berat 90kg..duk mengenang nasib bila dah 40w nnt..brapa la berat🤭

6mo trước

berat sis mula ii buka buku pink brapa?

Adik sy pun berat ibu naik mendadak, tapi dy jenis makan Nasi sekali dua ja,, n dia jenis kurang berat badan sebelum mengandung

Mcm saya. Nurse suh mnum air gula sbb berat naik pstu kne bt check bp selang shari. So sy beli je kt shopee. Xyh ulang alik kk dah.

6mo trước

Cuma haritu sy stop mkn berat mlm Pstu jga portion mkn. Skli g checkup berat turun skilo lbh 😅😅

semak buku pink..kat situ ada bgtau kenaikan setiap minggu berapa gram. klu lebih dari tu kena pantau urine, berat, bp.

6mo trước

semua okey sis. bp hb urine semua ok cuma berat cepat naik

Okey je awk. Plg x pn kne bt check bp selang shari dan mnum air gula utk check ada kncg manis ke tak.

pandangan sy munkin berat air kot org mgndung kn kadang2 kencing xlawas