Cyst early pregnant

Ada tak mommy" dekat sni ada cyst time pregnant. Sblum nhe tak ada sejarah cyst. Lepas scan doktor jumpa cyst plak . Dr. ckp saiz cyst normal tapi sya risau😓 apa penyebab cyst ya? #seriusnanya #firstmom #ingintahu

22 Các câu trả lời
1y trước

terima kasih share link

Ade je sis. Masa awal² scan dulu doc cakap ada 2 cysts kiri kanan. Then minggu lepas doc cakap ada corpus luteum cyst pulak. Tapi ada je cyst yang tak membahayakan and akan mengecil bila pregnant.

sy ada cyst ms prggy 1st n 3rd bby.. yg 3rd bby ms dr awal hingga 7bulan cyst tu ada.. masuk 8bulan cyst hilang.. cyst ni banyak jenis.. ada yg cecair, ada yg daging.. kne tgok la jenis cyst tu..

Assalammualaikum saya ada cyst 3cm tp smlm jmpa dr pakar ckp dh tk nmpak mse scan 26week bnde ni doc ckp akan hilang dgn sndri insyaaallah tkde apa2 tu jgn pkir sgt yea 😊

Masa first baby dulu awal2 scan ada fibroid. Tapi bila baby makin membesar, fibroid pun mengecil. Doktor cakap bila pregnant kadang hormon penyebab tiba2 ada fibroid.

cyst ade yg cpt mmbesar..ade yg biase² je.tgk ape kate doc.dan jgn mkn mknn yg menggalakkan pembesarn cyst(boleh google).jgn makn produk2 yg mengandungi collagen

time saya scan 4w ada left ovarian cyst, tadi scan 11w dah takda cyst. dr kata awak pregnancy mmg biasa ada cyst and semakin baby besar nanti cyst akan hilang.

Xsilap sye apa yg dktr ckp cyst tu smua org ada cume die aktiv atau x aktiv je sbb bile pregnant ada akn detect and akn follow perkmbngn cyst

sy sblm prgnt pn memang ade cyst . tp kecik je dlm 3cm.. tp smlm dktr scan tgk bby n cari cyst xjumpa dh.. xthu p mna .. hrp2 hilang la..

Cyst nie dia mncul sbb hormon msa kita mngandung kalau kecil je xpe. Dlu msa preggy ank 1st detect cyst tp ank 2nd x de dh.