minum kopi masa mengandung.

Ada tak mommies yang suka minum kopi masa mengandung ? Kita suka sangat latte tapi risau juga nak minum bila tengah pregnant ni. Baru masuk 12 minggu.

13 Các câu trả lời

Saya suka sangat minum kopi masa pregnant tapi limit secawan sehari, Sebelum check hb jangan minum sebab sekali hb saya turun sebab minum kopi biasa 12 lebih tapi jadi 11 lebih, Alhamdulillah tiada masalah sekarang baby dah pun 55 hari, Cuma jangan minum kopi yg sangat tinggi kafein dan bercawan2 sehari, Saya minum kopi wonda tin tu kdg2 minum kopi ais mamak, Tapi sekali ja sehari

boleh ambil caffeine hari² asalkan tak melebihi 200mg/hari. Sy mmg hantu coffee, hari² wajib minum nescafe/coffee/milo/neslo. Tp Insyaallah baby takde masalah. Doc yg advice. Cuma pls jarakkan pengambilan dgn supplements tambah darah dgn pengambilan caffeine & kalsium at least 2-3jam. Baru supplements tu boleh meresap elok dlm tubuh.

I ❤ kopi time preggy.. But i xconsume byk cup la dlm sehari. Just 1 cup per day. Since im working mum, before start work at office, i will take a cup of coffee. Kl x, mmg ke laut hari i.. 😅 Alhamdulillah.. Everythings fine until i deliver my kid. 👌

saya ni bukan penggemar kopi. tapi time preggy ni suke kopi pula. pernahlah sebulan lebih minum kopi latte farm fresh. hb terus turun. maybe minum terlebih kot. saya minum setiap kali lepas makan. bile stop je hb terus ok. 😂

Sya sgt suka minum kopi pagi hari time sarapn..tp sejak preggy..sya tk minum..peenh minum sekali dua tp hanya dua tiga sudu je..sj nk rasa bau kopi..klu nk sgt blh coba dua tiga sudu sis..jngn hari2 lah..mcm berpada lah sis..

Boleh tgk youtube Dr Muhammad Izzat dia ada explain psl minum kaffein masa pregnant. Boleh minum tp ada kuantiti tertentu je yg blh dlm sehari. Tp xigt usia kandungan bila yg boleh minum tu.

Sy pun mnum kopi masa preggy..hihihi..tpi doc nurse kat kkia sy sruh puasa dulu mnum..sbab sy hb low masa tu

Had 1cwn shj sehari sis...tp kalau blh elakkan...elakkan lah dr minum...kopi buat hb kita drop...

Sy sepanjang mengandung lgsg xambil kopi @ minuman yg berkafein sbb takut nnt hb low

Atas nasihat doc, saya elakkan dr amik kafien