prgnt 4w5d

ada tak kt cni usia kndgn sma mcm sy?dan ada pendrhn x?sbb sy br klua drh td agak byk jgk...hti ni rsau sgt...bila test blik msh ada line...ada x sma mcm sy klua drh tp mengndg....btw sy xpg kk lg sbb awl lg...sy nk pntau dlu tgk esk cm mna ada lg x drg

13 Các câu trả lời

kalau spotting atau bleeding konfirm tak normal. ni doctor dan nurse yg cakap bukan sy cakap. so, tak kisah weeks berapa keluar spotting atau bleeding lincah terus ke kecemasan hospital atau klinik. jangan tunggu² lagi.. sy mengalami 2018 dan sgt menyesal sbb pernah spotting dan bleeding sy anggap tu perkara biasa. dan tak jumpa pun doctor. last² gugur kandungan nak masuk 2 trimester. pliz yaa. terus jumpa doctor. kandungan ke dua sy utk tahun ini. sy jaga betul². tiap kali kencing sy akan tgok kot² kat sepender ada spotting atau bleeding.

kena pergi sis, kalau banyak tak normal. Takut macam saya, saya dari awal prgnant bleeding, bleeding macam luka ya, lepas tu spotting2 gitu, sya ke klinik, doc tak bagi ubat ap pun, just bagi vitamin obimin. Scan masa tu ada kantung, tapi lepas 6 week ad kantung je, smpai la 11 weeks masih kantung baby tak nmpak, rupanya saya hamil kosong, doc kata kemungkinan awal bleeding tu dia tak jdi.😊. Akhirnya sya gugur week 12

kalau sis pakai pad, darah tu penuh satu pad. jangan tunggu lagi ya. pergi terus klinik berdekatan or kk. pengalaman saya keguguran, pendarahan dah 2 mnggu baru prgi klinik. then check UPT positive. esoknya saya gugur. darah saya lepas gugur pun banyak sampai 3 minggu. better pergi klinkk terus. spotting dan pendarahan adalah dua perkara berbeza.

2y trước

nak masuk 8 minggu. scan jadi 5minggu.

saya before this pernah gugur. bangun pagi tiba2 ada darah. perut mcm senggugut sakit. terus pergi hspital dr sahkan pangkal rahim dah terbuka dan gugur. better awak pergi emergency, bahayalah takut benda takbaik jdi. pergi swasta cuba minta ubat kuatkan rahim injection tu ke. semiga baik2 ye awak dan baby smpai melahirkan

Sis pakai pad… klau darah masi keluar & full 1 pad tu terus p hospital.Inform kat kaunter yg sis preggy.Bgtau x bukak buku lg sbb kandungan baru sekian² .Sebaiknya apa² yg berkaitan dgn turun darah,terus p hosp.Jgn tggu @ pantau sndri kat umah

Saya keluar darah juga .tapi tak banyak .doc suruh bedrest .alhamdulillah stop dah darah .seminggu juga aritu berdarah .tapi better g check & dengan kata doc .setiap orang lain2 kan

Sy pun awal2 mcmni xtau menau.. Bila dah start lspotting tu lama2 mkin byk walaupun line msih ada.. Last2 keluar seketul😢line pun dh xde. baik sis pegi kk segera cek..

Sis better pergi hopital, keluar drh spoting x normal time prgnt, sy dlu spoting 4 week rupanya kandungan luar rahim.. So cepat2 pergi hopital OK

kalau bleeding byk mmg xnormal. jadi mommy boleh terus pg emergency hospital. bwk pregnancy test tu sekali. tkut threated misscarriage. jgn tgu esok.

2y trước

betul tu. tp tu la sy dulu g hospital boleh die cakap kencing kotor. die tak check betul. tak lama lepas tu gugur.

better check. sy dulu bleeding sikit guna pantyliner hari2 selama 2 minggu sebelum gugur. atau ambil ubat kuat rahim di farmasi