Baby minum susu formula

Ada tak kat sini yg mommies bagi baby newborn fully susu formula? Mcm mne nak deal dgn org yg suke tnye knp tak bagi susu badan? Rse mcm fail pulak jadi mak bile org suke tnye soalan tu..#seriusnanya #ingintahu #firstmom

28 Các câu trả lời

be positif je dik.. dlu akak ank first pun campur susu smpai dh 2 taun dia minum campur.. ank kedua nie akak cuba fully bf.. baby newborn berat tak naik2 pahtu kuning dok tinggi, so ada yg nasihat campur susu, akak try ja kesian kt ank, bila try tu 2oz untk 2x (sehari) selebihnya susu badan... alhamdulillah berat naik + kuning makin turun skrg dh lepas fasa kuning n fully bf.. alhamdulillah berat badan naik..

Jgn kan full fm, yg full bf pun face situasi yg sama.. Setiap org ada pilihan masing2.. ♥️. Kalau saya.. Saya diam ja walaupun orang yang tanya tu org yg terdekat dgn kita. Biar lah apa org nak kata.. Sis abaikan je.. Stay strong ya sis. Dalam dunia moden ni fokus pd family sendiri je sis. Kurangkan ambil tahu apa yg orang kata.. Baru hati tenang, damai.. 🥰

Cakap dengan diri sendiri “kalau aku layan aku sakit hati , janji anak aku sihat tembam alhamdulillah” buat dunno je sis , saya bf mom pun saya tak judge mom yang fm sebab bagi saya semua mak2 ada struggle dia sendiri, kawan saya sendiri ada masalah bila bf dia akan sawan , saya yang byk bantu dia cari fm yang elok untuk baby dia ,be happy okay mommy ❤️

Sy pun bnyk hadapi situasi mcm ni, saudara blh suami ada ja tnya knpa x bgi susu bdn, lps tu sibuk bgi ceramah kata susu bdn bgus la, mcm la kita x thu and klau ada susu bdn mestilah kita bgi fully bf tpi xde rezeki utk itu, awal2 stress alhmdullilah skrg dh ok, kne kuatkn semangat

saya pun bgi bby saya dri nb susu fm . susu ad tapi x bnyak. nk bgi anak kenyang saya bgi je fm. takpe lah awak. tu kan anak kita sndiri . takde mak yg snggup tgok anak menangis lapar sbb susu bdn xde. buat pekak je wak org nk ckp ape. yg PENTING anak kita sihat 🤗🤗💕

sy ank ke3 nie skjp je susu bdn dlm pntang dia dh taknak .. sbbnya kuning lama . bg susu fm kerap utk turunkn kuning bby . so bby dah taknak susu bdn sy ... sy slalu bgtau mcm tuh je dkt org yg suka tnya .. nurse pun fhm . org² sekeliling kdg suka tnjuk pndai .

11mo trước

makasihh awakk..thanks support kite🥰

sy...ank ke 2 full fm...jwb je dh rzki smpy stkt tu je...klu bleh nk je bg susu bdn dh bg dh...xde mse nk beli2..baik bt duit blnja .tp dh klu xde susu ank smpy mngis2 xkn nk tgk ank kbulur...susu kite beli...bkn diaorg yg beli...xmntk duit dia powm...

Jangan stress kn diri awak dengan org toxic macam tu. bagi saya, kita semua nak yg terbaik buat anak kita. apa pon susu yg kita bagi pasti dh yg terbaik utk anak kita. yg penting anak sihat dn membesar dgn baik❤️

11mo trước

sama2 awak. keepedup okay🌻. yg pasti kita xgagal. kita semua mommy yg hebat

Abaikan je. Jadi ibu kena kuat & pekakkan telinga sebab orang akan sentiasa bercakap kenapa tak ini kenapa tak itu. Abaikan orang lain. Yang penting anak kita sihat & selamat. Saya selalu senyum je & ignore bila orang tanya soalansoalan yang macamtu

manusia mana pernah puas awak , saya fully susu bdn Tanya plk knpe xbagi susu fm kenapa takcampur , sama je situasi cuma lain fm n susu bdn je .. ada je menda takkena selagi hidup dekat Dunia 🤣 so abaikan jela . yang lalu nya kita ❤️🤜🤛