kucing?

Ada Tak Kat sini yg Bela kucing semasa hamil? Sy risau ad yg kata baby akan cacat..betul ker??

46 Các câu trả lời

Sis saya bela 11 ekor kucing.. Tak ada ap2 jadi pd ank sy pun.. itu mitos shj.. melainkan sis menyakiti kucing.. kalau tuhan nak balas apa kita boleh buat.. yang penting bila kita preggy jgn menyakiti tak kisahlah manusia ke haiwan..

Mitos je tu🤣 ank buah saya ade 12 org.. Rumah kami ade je kucing.. Klo kucing mati pon.. Msti ade je yg dtg rumah ttiba.. Alhamdulillah ok je.. Jgn percaya benda karut marut camni.. Org kristian bela anjing lg.. Elok je ank diorang..

Saya pun Bela kucing sis... Insyaallah takde ape2... Fikir Yang elok lagipun kita Bela sebab kita perihatin dan Rasa sayang... Anak kucing ni la peneman saya.. susu, makan, kencing, tahi dia semua saya Yang handle...

rumah sy ada 4 ekor kucing .. kadang yg 2 ekor tu suka main2 kat kaki kadnag tak sengaja terpijak .. bukan kita saja . dh suruh pergi jgn duduk kt kita . kita ni ngandung . dia nyendeng jugaa . tabah je laa

Harini hubby bawa balik Luna Luna. Sy pula tgh preggy 3 bulan. Huhu xpe lah. Blh buat teman2. Ni tgh belajar2 juga cri info penjagaan kucing dan ibu mengandung. Doa yg baik2 insyaAllah. 😘

Bela kucing tak ada masalah. Kena jaga hygiene je la. Elak urus najis kucing, ada parasit berbahaya nama dia taksoplasmosis yang boleh effect kehamilan & bayi sebelum & selepas bersalin.

Tkdk kena mengena sis. Saya bela seekor kucing yg buta dua2 mata. Alhamdulillah kalau kita jga dgn baik. InsyaAllah Allah pelihara anak kita☺️Alhamdulillah anak saya sihat sempurna.

alhamdulillah baby sy dalam kandungan membesar dengan sihat dan sy ada seekor kucing. yg penting kucing yg awak bela tu sihat dan dah vaksin. should be no problem insyaAllah..

Abaikan kata2 negative. Kita yg perlu Sentiasa berfikiran positif. Saya pun bela kucing, pesan mama saya, cuma beringat je kalau main dengan kucing.

Takde la sis. Jgn pikir cam tu. Sye bela kucing alhamdulillah tak de ape pon sis. Tapi jgn la sampai aniaya kucing. Kucing tu kan makhluk Allah jugak