Emosi

Ada tak kat sini yang jadi terlebih emosi semasa first mengandung ? Sebelum ni saya bukan seorang yg cemburu. Tapi lepas mengandung ni Ya Allah.... cemburu tu tak tawu nak kata.. suami pulak jenis bekerja sendiri yang memang kena hadap customer 1 by 1 and update melalui messanger dan whatsapp. Sebelum ni saya boleh je faham kerja dia. Tapi sekarang macam jadi cemburu buta taw ! Saya faham keadaan pkp sekarang ni job suami slow and dia struggle dgn sy yang baru 4 bulan mengandung. Tapi bila saya nampak nama perempuan lain kat fb dan messanger dia, saya jadi nak marah tak tentu pasal. Padahal urusan mereka semata atas kerja. Saya tak lepas kat dia. Tapi sy jadi tarik muka and nangis sendiri. ? berbeza sangat perangai sekarang. Aiyooo. Saya pon tak faham dgn diri sendiri. Dah istighfar and pikir positive banyak kali pon tetap otak ni nak fikir bukan2. Dah lah kuat cemburu lepastu jadi cepat nak nangis. Haritu tengok orang buat ucapan hari raya pon saya menangis ! ? Agak2 turun ke anak tak nanti perangai ni ek ? ?

1 Trả lời

Hehe.. zikir byk2. Fikir positif.. dlu doktor pernah bagitahu emosi ibu berkait dgn anak dlm kandungan.. memang ibu hamil ni emosi die pelik.. tpi cuba kawal☺️. Take care sis..

4y trước

Hehe.. doa yg baik2..☺️