Baby berak sehari sekali

Ada tak kat sini mommies yg anak dia mcm anak sy? Baby sy skrg 3 bulan. Sejak lahir mmg berak sehari sekali je. Dulu fully bf, skrg campur fm sbb susu tak naik2 tak cukup utk dia. Ratio fm dgn bm 5 to 1. Sekali minum 3 atau 4oz setiap 3 jam. Tp mmg berak sehari sekali je. Ada x yg mcmni jgk??

2 Các câu trả lời

Baby sy pun berak sekali sehari je sejak umur dia 1 bulan. Dah check, memang normal. Kalau fully bf, kadang2 skip sehari tak berak (maksudnya baby pakai semua nutrisi dlm susu tu).

2t trước

betul, dr pun ada bgtahu jgk kat sy. tp baby sy tak fully df, susu fm lagi byk dari bm.

normal