ada tak ibu² macam saya ni

ada tak ibu²macam saya ..susah nak minum air masak masa hamil ni ..mula la nak pening muntah ..nak buat mcm mna entah laaa #firstbaby

11 Các câu trả lời

Saya! Saya tak boleh minum air Coway sebab rasa pelik. Lepastu tukar masak air atas dapur, boleh minum tapi tak banyak dalam 3-4 cawan je sehari. Disebabkan rasa risau kurang minum air masak, so saya cuba beli air mineral. Alhamdulillah, boleh minum macam biasa. Cubalah minum air mineral. Mana tau okay? Saya dari awal pregnant sampai sekarang (15 weeks) masih lagi minum air mineral. 😆

3y trước

yaka ..bole nak nk try sb air msk susah btoi ..nak mnum ja mula laaa pening la mual laaa

sy pun ad masa xleh mnum air masak nk muntah...mtk tlg husband cri air zam zam bru ok je rse...so time tekak xleh trime mnum air masak sy mnum air zam zam...kdg2 rsau kalau kurg air nt sembelit pulak...huhu

saya awal2 pregnant pun x boleh minum air berais atau air kosong biasa. tekak tak boleh terima. saya cuma boleh minum air suam je. lepas 6 bulan, baru saya boleh minum air sejuk.

ada...sis minum air sejuk sja atau pilih sir mineral...mcm sya, beli semua jenama air mineral..cuma satu je y kenan..😂 yg lain xbole msuk

Saya masa awal2 mmg tk boleh telan lgsg air masak. Tp kalau yg sejuk, elok je haa. End up sampai dh 37w saya dk minum air sejuk je 😂😂

Letak lemon sikit..sy letak dlm cup kecik2..smpn beku..bila nk mnum air..amek seketul..msuk dlm air..xyh tiap kli nk mnum kena ptong lemon.

sy dulu letak sikit sunquick sikit dlm air.. xletak gula.. kasi masam2 sikit..

3y trước

bole try nihh

same as me masa preggy with my 1st baby. Xle minum air, rasa nk muntah je

3y trước

jd tak mcm sy asyik nak kencing ja

normal sis . sy mula² minum juga airmsak tapi y sejuk . 😆

3y trước

sy dh kurang mnum psto asyik kncing ja

samalh..minum air masak klu nk mkn folic acid je..