Makan zincofer

Ada tak ibu2 yg tak blh mkn zincofer. Bila mkn badan jadi lembik. Dah bgtau kat nurse. Tapi dia bg jgk 😭😭 bila mkn ubat tu seharian tu muntah terus badan jadi lemah. Bila tak mkn ok ja bertenaga. Ada baca org kata mkn sebelum nak tidur. Dh try tapi still muntah. Tak tau nak try ubat apa. Saya tak mkn zincofer tapi hb ok jgk naik skrg dh 16 weeks. #pleasehelp #firstmom

30 Các câu trả lời

sebelum ni pon sye mkn zincofer tpi dh bgi thu nurse yg jaga saya tuk tkr maltofer ...sis kne ckp bnyk kli kot x pon ikut nurse...ikut kn bila hb ok x de mslh nk tkr ubt ...kesian dkt sis klu mkn pstu mnth tkt ubt tu x serap nnt

mgkin bukn sbb ubt yg awk muntah.. muntah awk blom ok lgi. teruskn aje.. minum byk air.. mkn buah buahan.. ubt vit bukn hnya utk hb aje.. tp byk lgi vit yg terkandung dlm tu for bb juga. mayb boleh try obimin..

saya pun tak boleh makan zincofer badan mcm berangin je, lepastu tak sedap perut. Terus tukar kepada obimin. beli dkt watsons. Sekarang dah 34minggu 5hari memang mkn obimin je, & obical utk calsium.

cuba sis ambik zincofer tu 2jam selepas makan ,dah makan ubat tu duduk setengah jam jangan buat apa apa..ini lah rutin saya buat selalu...sebelum ni muntah juga ...tapi sekarang dah tak ada....

cuba maltofer rasa coklat ..ataupun beli goji, longan kering, kurma merah & gula batu rebus minum air boleh tambah hb samping milk booster .. boleh beli kat pasaraya

saya mkn iberet baru ok , tapi saya makan tgh malam . tidur dulu , kemudian jaga tgh malam baru mkn . pastu sambung tidur , jadi tkdalah saya muntah²

Saya pun memang tak tahan zincofer, auto akan muntah dan jadi lembik. Dr saya suggest makan Maltofer je, alhamdulillah so far okay je. Saya 18w ☺️

cr sys sis mkn zincofer dgn minum vitamin c yg mudah larut dlm air. InsyaAllah ok. tak muntah. elakkan minum susu klu nak mkn zincofer ni .

cari kat farmasi beli maltofer+fol . ubat ni isap2 je mcm gula2 rasa pun mcm coklat.. alhamdulillah tak pernah muntah

cuba makan dgan benda2 masak, mcm oren ke vitamin c pon boleh, klau masih x boleh, jmpa dktor nti minta tukar ubat lain

2y trước

benda2 masam