Berat badan naik

Ada tak ibu² yg masa second trimester berat badan naik melebihi had ?? Nurse cakap seminggu boleh naik 500g ja,tapi bila timbang lebih had pulak, then kena follow up seminggu sekali di Klinik.#ingintahu

2 Các câu trả lời

samalah saya 2nd trimester berat badan naik mendadak sebulan 3.5kg lebih, terus nurse pantau tiap minggu. sekarang saya kawal kuantiti pemakanan. kalau lapar amik snacking macam buah/kacang dan banyakkan minum air putih dan kalau boleh elakkan minum manis. sekali sekala saja minum manis.

3y trước

kalau saya timbang di rumah dan hospital (follow up under pakar) berat ok je, tak naik banyak...tapi bila guna penimbang di KK berat naik banyak...dah inform nurse, dia ckp kita follow penimbang KK je...

Saya pun naik banyak masa trimester kedua. Kena mula kawal sikit kerana saya sangkut gdm.

3y trước

Sis sme dgn sye....