buasir

Ada tak ibu2 yg ada buasir yg agak teruk berjaya bersalin normal. Apa jadi kat buasir tu ye time meneran. Sy risau fikir pasal buasir sy tapi nak cuba bersalin normal.

5 Các câu trả lời

Sy kena buasir teruk semasa usia kandungan masuk 8 bulan. Dapat bersalin normal, yg peliknya buasir sy tak sakit langsung sepanjang proses melahirkan. Mungkin sebab contraction tu lebih sakit. Tapi, semasa berpantang buasir tu datang semula. Anak dah usia setahun lebih pun masih tak hilang2. Azabnya. Huhuhu. Ni dah kali ke3 ambik ubat Hemorid, aveflon. Tak kecut2 jugak. Sekarang ni tengah ubah cara pemakanan.. Banyakkan fiber dalam diet.

normal masa preggy buasir... sll lepas bersalin elok doc akan bg ubat insyaallah..tp boleh tanya pd doctor klu nak lebih yakin

Boleh saja brnk normal,,slps mlhrkn ank minta tmujanji utk ikat buasir tu

saya pun sama hmmm

mcm mne skang?