Rebonding rambut masa mengandung

Ada tak ibu2 Sini pernah rebonding rambut masa mengandung...sy skrg 18 week..boleh Ker rebonding?#bantujawab #ingintahu

16 Các câu trả lời

tak boleh sis. Nanti effect dekat baby. Boleh jadi risiko besar Kepada Masalah Kulit baby dalam kandungan Apabila sudah lahir Nanti. saya dah kena. anak sulung saya. kesian Kulit dia. kecik² dah eczema terok atas kelalaian saya Sendiri. Tolong Jangan buat benda pelik² dulu. sabar Dulu. lepas bersalin, dah habis pantang ke ape ke, nak buat, buat lah. time Tengah pregnant nie x kesah lah atas 7 bulan ke, bawah 7 bulan ke, jangan buat apa². demi Kesihatan baby awak Sendiri. Masalah Kulit pada bayi nie bukan perkara mudah. fikir kan Kesihatan baby tu dulu. nak Cantik² tu kemudian

dulu kt kampung sy ada kedai rambut cina perempuan. masa dia mgdung sy dtg nk buat rebonding dan dia ckp tk buat perhidmatan rebonding sbb dia mengandung. so tak boleh rasanya.. bahan dlm tu tk elok untuk baby. bau pun kuat la jgk

sblum nk buat rebonding biasanya sy akan cek upt dulu. sbb doc x bg buat ada bahan chemical y blh bahayakn awal kandungan.. so sy biakn rambut mcm hantu kak limah.. tgu lps bsalin bru buat.

Sy pun ada terfikir mau rebonding rambut. Mau lawa2 juga masa pregnant ni 🤭 tapi tu la tdk berani mau buat. Sebab dia guna bahan kimia yg kuat kan.

berani ehh 18w tpikir nk buat rambut. kite yg dh msuk Tri3 ni pun dok tahan nk cantikkan dri. sbr sis, nnti dh beranak sis berhias laa sepuasnye 😁

tak pernah buat rebonding, jadi tak tahu. tengok prosedur dia mcm mana. kalau guna bahan kimia, tak tahu bahan apa, better elakkan.

sy buat sis, waktu tu sy pregnant 7bulan dah. Alhamdulillah okay. sbb bahan2 yg dorang guna botanic.

hairdresser tak buat dkt pregnant woman. taknak ambil risiko cz bahan kimia kuat blh harm the bby inside.

atas 7 bulan baru boleh, stylist saya ckp awal2 ni elakkan