kuat makan?

Ada tak ibu² mcm saya...lapar je selali...bangun² pagi lapar nasi.baru makan nasi 2 jam lepas dh rasa lapar semula risau plk berat naik mendadak...sekarg 7w kalau x makan lembik sangt x de tenaga padahal baru je makan??

41 Các câu trả lời

Mcm sy. Lalu makan sgtt. Org lain prggy tk lalu makan muntah bagai. Sy lain plk makin lalu mkn. Kalau beli beger wajib kene beli 2. 1 je tk ckup. Dh mkn td skjap je rsa lapar balik.

alamak.. ingt sy je mcm tu.. haihh.. lapar sampai perut tu bunyik2.. padahal baru mkn 2 jam lepas.. t sy cepat2 capai air mineral dlu minum.. klo 3 4 kali bunyik jugak perut baru mkn

1st trimster mmg kerap lpr, mkn dlm kiantiti yg sikit tpi kerap,selang selikan dgn snack spt buah, bila mkn bnyk sekali trs brt bdn naiikmmdadak kmngkinan blh dpt gdm mse preggy

Yes masa memula je sis kita akan rasa kuat makan. Sikit2 nak makan sikit2 nak kunyah tapi nanti dh masok 5 bulan cam tu dia akan bertukar hormor jadi tak selera nak makan

Sy pon sma. Kdg² smpai pkul 2 cri mknn kat dpur.. Skrg dah 5 bln. Esok kne minum air gula sbb berat naik mndadak.. Hb smua ok. Sangkut bab berat je.. Adoii

Alhamdulillah x ke kencing manis 👍. Saya nie buat buku pun tak lg..tggu 11w baru bukak buku pink.😅 kandungan awal lg..doakan saya n baby sihat ia

Macam sy..start ngandung sampai kandungan 5bulan makan je kjenye..berat pon naik sampai 6kg..skrg bila dh 7 bulan berat x nak naik plak..🤣

Sama la saya pon mcm tu , skrg nie ank plak jnis pemakan . Ape je bg semua mkn tpi blom usia nya lg nk mkn mcm2 kan , hehe

Kita senasib 😂 memang kena standby makanan siap siap sebab setiap 2 jam mesti lapar balik . Pening suami haha

Same la... Sy pon lapa selalu... Baru pas mkn dah lapo lg siap berbunyi2 lg🤦🏻‍♀️