Gatal badan dan faraj selepas bersalin

Hi , ada tak ibu2 gatal badan dan faraj lepas bersalin. Saya anak dah 7bulan masih gatal. Paling teruk bahagian faraj sampai nak menyusu dan tidur pon tak boleh. Saya dah pergi hospital masukkan ubat tapi masih gatal juga. Pergi klinik swasta pon tak lega juga. Buat rendaman faraj dan tangas pon masih tak ok. Ada ke cara boleh hilangkan gatal ni. Dah tak sanggup nak tahan gatal. Sampai apa2 pon tak boleh buat. #pleasehelp #ingintahu #firstmom

1 Trả lời

ada pakai pantyliner x? if ada pakai please stop guna. boleh baca penerangan dr doctor izzat, doctor gynea https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0Q62NPV7obRRXorw54WvD1esZoB6Hc8nzEPVjh54Uoibf8WK7DwnYyz3mFjg49LJvl&id=1339365856&mibextid=Nif5oz setiap kali selepas mandi pasti kn kawasan private part awak betul2 kering. sama juga setiap kali lepas membuang air kecil atau besar. pastikan awak lap kering2. kerap tukar underware. selepas membuang if underware awak basah or lembab sila tukar terus