Baby besar, di jangka bersalin 35wks

Ada tak ibu² disini bersalin awal disebabkan baby besar.help Hari ni jumpa doktor , doktor kata bby besar 33wks (2.34kg) Doktor suruh refer pakar lagi 2 minggu.. dan suruh sedia barang² bersalin. Ibu gdm on diet. Agak² dapat tak bersalin normal kalau boleh nak elakkan ceazer sbb nanti bpantang kita bpantang sndri. Dan berapa lama agaknya kena tahan wad. #bantujawab #ingintahu #SeriusTanya #help

8 Các câu trả lời

33weeks 2.34kg x bsr pun, normal berat. kenapa doc ckp mcm tu ya... sy last week 33weeks check up dgn doc pakar O&G sy, 2.2kg dh baby dia ckp just nice weight. hopefully semua dipermudahkan utk sis dan baby, insyaallah boleh saja bersalin normal. sy bdn kecik ja, 4 anak sy 3kg lebih. boys sy 3-3 paling last sy beranak dorang semua 3.6kg setiap mereka in 37weeks, 40weeks due date, 40weeks on due date(Xpernah ada GDM 5x Pregnant & bersalin) . tinggi sy 154cm sahaja.

sy minggu lps scan 35weeks 2.6kg,doc kk tnya,doc O&G da plan belom awk warded bila sbb awk gdm on diet kena induce ubat nnt.semoga kite semua yg ade gdm nie dpt bersalin secara normal... aaminnn3

normal laa berat tu. lbih sminggu skit. baby sy pon besar xde lak soh beranak awal. sy xda gdm pon

sy mse 35w..bby 3.5..huhu xdelah plk doc suh brsalin awl..sy brsalin mse 40w 2 dy..bert 3.5

kawan saya bersalin baru ni 36w baby 3kg alhamdulillah secara normal

InshaAllah boleh sis, semoga urusan berasalin dipermudahkan ye 🤲🏻

sy haritu scan 34weeks 2.66 kg tp Dr tkde cakap pape. GDM on diet jgak

klu bukaan cantik blh je normal.