Muntah minum air gula

Ada tak ibu yg minum air gula, muntah balik. Bukan sebab air gula tak sedap, tapi sebab angin (perut kosong). Sy dah habis minum segelas. Muntah masa nak keluar dari klinik. Sbb angin perut kosong. Macam mana nak buat? #airgula ##firstbaby

15 Các câu trả lời

lpas mnum air gula, sis sulam sikit gn air kosong.. sikit je dlm 2-3 teguk, pas tu sapu je byk2 balm kt dahi hidung.. bg kita xrsa pening and perut berangin.. kk kt tmpat sy leh balik rumah dlm msa 2jam tu, sy bila balik je rumah tu terus buang smua pkaian.. selimut 1 bdan, pas tu tido.. hahaha ni cara sy la, pelik sikit kot dr org lain.. cara ni je yg btkan sy xde rasa nk muntah😅😂

saya pon muntah first minum, saya minum buat 3 teguk,habis minum balik rehat kt umah, sampai umah terus muntah😂😂 kali kedua minum saya teguk sikit2 lebih 10 kali teguk jugak, slow2 minum sampai habis .dh habis tu sis jgn bnyak bergerak duduk diam dlm 15 minit,in Shaa Allah xmuntah.. kalau banyak gerak mmg akan rasa mengelodak dlm perut air gula tu,sbb tu nk terkeluar balik..

Puan sebelum minum tu letak balm kat tengkuk, leher, Idung. Pastu minum jangan stop tau. Terusss je minum. Pas minum tu letak lagi balm. Biar beranginnn je kepala, Idung tu semua. Takde la rasa loya sangat nak muntah. Selama 2 jam tu kalau rasa loya cepat-cepat saya letak balm. Tu cara saya lah. Alhamdulillah tak muntah. 😊

Saya pun baru minum Air Gula tapi termuntah, lagi 20 minit nak dua jam. Terpaksa la pegi minum lagi sekali minggu depan huhu. Minum semua okay, tapi mungkin betul kot angin and loya sebab saya memang selalu muntah2 pun 😔

saya akan minum air yg paling suam. minum cepat2. pastu paksa pejam mata n tido. lepas minum gula nurse xbagi minum air kosong. xboleh sebenarnya. lepas minum gula nak kumur2 bolehh.

sye pun bnyak Kali nk muntah...smpai berair Mata...tp tetap tahan...sbb xnak amik air gula LG skali...Blik umah terus lari ke tandas...muntah air gula😆😆🤦🏻‍♀️

kalau air gula sdp smua org nk mnm sis... sis cuba mnm sikit dmi sdikit ttpi jgn stop... insyaallah blh.. saya pn mcmto.. lps mnm akn rsa loya mcm nk mnth.. tp xtmnth

2y trước

Tak rasa loya masa minum, tapi bila tengah rehat.. Sejam da.. Lagi sejam. Ehh muntah pulak... Keluar sendiri.. Adeh

lg ok kalau dpt air gula time suam² la,so mmg blh tahan lah. sbb sy pun gitu dulu. sekali teguk jeh,then tahan. dok luar bilas seteguk air masak..

lps minum hidu minyak angin..rasa ok skit prgi kumur.. sediakan minyak angin.. sy alhamdulillah bila nk muntah sy terus hidu myk angin sampai ok..

saya kne minum wktu awl puasa hari tu.. so x rasa ap2 pon..nk mntah pon xdk.. 🤣🤣🤣sbb tgh haus sgt..