Berpantang tak mandi sebulan

Ada tak ibu sini yang berpantang tak mandi dan tak basah rambut utk sebulan? Tiap hari cuma lap2 badan sja. Sy sdh 7hari berpantang, leher rasa ruam, kaki rasa gatal, bau rambut yg amt sgt ?nak mandi pn mak tak suruh. Sbb dia cakap boleh buat meroyan. Hmmmm?

121 Các câu trả lời

Islam amat mementingkan kebersihan. Tolong jgn buat mcm ni. Lagi2 yg tak potong kuku 40 hari. Syaitan suka benda kotor. Mandi air akar (benda ni ada jual dah skrg) campur dgn air panas.

Due to chicken pox during delivery time I didn't take shower for 2 weeks. After I become ok then I take shower and washed my hair. Lap bdn pun ok je. Use tumeric to wash wipe ur body mummy

Boleh mandi sis.tp guna air suam.jgn mandi terlalu awal pagi.around 9 pg sedang dah nak mandi. Guna daun2 herba yang selalu digunakan untuk wanita berpantang masa mandi. Inshaallah..

Hah😲 knpa tak mandi,Islam sllu ajar kn kebersihan diri wlu pon lepas bersalin kena mandi,cuci rambut guna air suam ,sya plk beli herba mandi so segar je bila lepas mandi ni

Saya Mandy setiap Hari pagi ,tengah Hari n perangai sebelum magrib.. Mandy air suam or air sebusan daun2 herba.. better Mandy laa sis kesian Kat anak nanty takut x selesa n miang

Saya pas bersalin masuk wad biasa terus mandi je sbb rasa rimas...lagipun x pernah dengar pulak jadi meroyan kalau mandi..badan pun bersih dan segar lagi la tak meroyan..

Apa kes pla x mandi...kna LA Hygine...mcm mna nak menyusukan anak... Kna la mandi..bg mereka yg opret..kna jaga luka tu..pastikan sentiasa kering.yg bsalin normal..mandi LA..

mandi je sis... tp jgn la mandi awal2 pg... sy ank first MIL suh mandi dlm kul 10 cmtu sbb air dh x sejuk... pstu mndi petang sblm asar... kene jaga kebersihan bru segar...

Boleh je mandi. Dr sendiri suruh mandi. Lepas cuci rambut guna hair dryer. Saya pun dalam pantang saya mandi n cuci rambut Semua. Kalau tak nanti kena infection lagi susah.

KT hosptl ASE Nye lpas kua labbromm nurse soh bsah2 kn bdan ... N blek umh tros mndiii .. Siap sympuuu rmbt lgii bwu segr siket bdn .. Yg pntng ngurut .. Stoking pkaiii ..