Kaki cram.ibu2 jom share sejak week brp?

Ada tak ibu mengandung kaki tak cram?

19 Các câu trả lời

trimester kedua mmg dah kna.. Tp sejak msuk 34weeks ni bkn kaki shj, pinggang n jari2 pon kejang. Biasanya jari2 tgn ni xleh gerak pg2.. Pinggang plak biasa kna msa tgh mandi. Huhuhu sakit woo... Yg peliknya smua sblh kiri ja yg kena.

3rdmester. Sebelum tidur rajin2 urut tapak kaki and betis dgn minyak angin lepastu pakai stoking. InsyaAllah bangun esok pagi mengeliat mcm meow tanpa terkena cramp lagi. Sy pakai minyak Tropical Herbs.

4y trước

Tq sis sharing

Skrg 35w selalu kena simpul biawak dkt betis. Mmg sakit, letak minyak pns je bg kurang sakit, tu pn dia dtg jgk balik😅 so skrg redha je la, mgkin lma2 hilang sndri la kot

4y trước

Kalau kena ni menanges wooo

msok 3rd trismester slalu kena .. kdng 2 belah kaki skali kena .. senang je kalau krem dtg , trus angkat dahtu bwak jalan2 kjap .. trus hilang .. sya buat mcmtu je

Adaa. Sy kna strt 3rd tri. 34weeks. Sapu minyk panas dan pakai stokin sblm tdo. Tak blh sejuk sgt

Start 3rd trimester. nurse ckp sbb kurg minum susu, dari awal preg kena selalu minum susu

Bila 3rd trimester bangun tido kaki cramp. Pijak lantai pun rasa tajam2.

Start 7 nk Masuk 8 bulan klu ikut previous pregnant dlu

Start 3rd trimester mmg slalu cramp + sakit2 sakit

second trimester kaki dan jari dah rasa cram