Ada Tak Cara Nk Naikkan HB?

Ada Tak Cara Nk Naikkan HB? Check ari ni Makin Menurun pulak.. Dari 11.5 Ke 9.8..

14 Các câu trả lời

Saya dari first tau pregnant, hb just 9.3 kemudian turun pg 9.2 and last 8.8.. Banyak juga amalkan.. Kerang x dpt makan allergic. Pati delima tu yg belum try. #20weeks saya ambil zincofer and ditambah dos 2 biji. Mmg cepat rasa nak muntah makan.. Tp kakak ipar sarankan Saya makan vitamin C after makan zincofer utk penyerapan yg cepat. Alhamdulillah skrg x muntah2 dah.

Sama saya skang dah 27w. Hb turun dari 11.3 ke 10.2...dokter bg ubat zin cofer xleh mkn.. Klu mkn mesti muntah.. Dh try waktu pagi dan mlm.. Masih xblh terima ubat tu... Skang kne cek 2mggu skali sbb nk tgk hb...

5y trước

Hari tu sy pn mkn zincofer.. Turun hb jugak.. Sbb asyk muntah.. Skng makan maltofer.. Ttp turun... Badan cepat sgt penat skng ni

Try beli iberet dkt farmasi... Makan iberet dgn air sunquick(tanpa gula) .. Mkn sebelum tidur.. Sbb iberet tu kuat.. Nnt pening kepala..

5y trước

Sy ubat yg doc bg semua tak jalan..

Sya ambk pati delima je. Mkn buah jambu batu , ubt ambil dgn air oren , klau tknak amnk vitc laa. Klau nk cri vitc cri y 500mg shj

5y trước

Sya beli dkt tesco je ,

try pati delima sis.. in shaa Allah, sy ms mula pregnant 10.5 then naik 11 smthg and now dh 13.03. sy dh 35weeks

Makan ubat tmbh darah tu dgn limau suam @ sunquick. Pati delima, kerang pon bantu naikkan hb.

Sya amalkn min kaffe stiap pgi jdi hb naik...prtma kli check hb 14 ...lpas tu klnik blik naik pgi 15

5y trước

Td misi x bagi dh sy amek sebarang minuman berkafin.. Tea, nescafe, milo..

Same la..sy turun 9.4.. Pastu kna tmbh dos ubat tambah darah je.. Kna check up 2 kali sbln

Cari appricot kering,mkn hati ayam n kerang insyallah naik blk

Hi, makan Buah delima, plum, kerang, hati ayam n jambu Batu...