Bagi baby susu badan secara kerap cegah hamil ?

ada sy baca artikel kalau bf ni cegah hamil jgk..mak sy pun cakap klw bf lewat keluar darah haid.mak ckp lepas dh keluar darah haid tu baru la ada waktu subur. mak sy 5 org anak.. semua jarak 2 tahun walaupun x merancang sebab bf baby.. betul ka ? sy dulu lepas pantang bersama suami guna kondom. bila tau benda ni terus sy x pakai kondom lg. tapi skrg sy rasa mcm ada simptom hamil. simptom sama mcm yg hamil anak first. rasa mual, pening, emosi, mulut asyik nak yg asam je.. tapi sy belum keluar darah period la sejak habis darah nifas dulu. btw anak first sy minggu depan dh genap 7bulan. full bf.. xda fm... skrg ni baru try2 bagi mkn bubur tapi malam dia still menyusu badan memanjang..siang masa ngaantuk pun nyusu jgk.masa haus nyusu.. ada ke peluang sy hamil skrng dgn keadaan sy yg bf baby n belum keluar darah haid ?#seriusnanya #firstmom #bantusharing #pleasehelp

1 Trả lời

ye peluang tuk prgnt tuk ada sis. sebab sis x makan any perancang. bf xbuat cegah hamil pon. ramai je kawan saya y bjya lekat even bf anak. jd if sis rasa cm prgnt test upt dlu. kalo kata xmo prgnt lg, pkai la kondom semula bila bersama or amik perancg