Air ketumban kurang

Ada sesiapa pernah experience air ketumban kurang masa 34weeks? Ada tips tak macam mana nk tambah air ketumban lgi sebelum bersalin?#firstmom

1 Trả lời

saya air ketuban kurang time 21w, doktor suruh banyak minum air sebabnya saya kurang minum ( malas gi toilet banyak kali ) . lepas dari tu, saya minum air 3liter & makan buah tembikai. kalau tak makan pun saya buat air tembikai. setahu saya tembikai membantu sikit banyak. kalau ada kencing manis, jangan makan terlalu banyak tembikai tu sebab kandungan dalam tembikai pun ada gula. after 2w lepas repeat check up . air ketuban saya dah paras normal . sampailah sekarang dah 28w. dari 8.7 jadi 12 lebih air ketuban saya

2y trước

thankyou awak share experience. saya air ketumban dah 8.5 semalam. risau sgt2 sbb dah kena ambik suntikan dexa.. nanti saya cuba beli tembikai pulak