CYST 5cm MASA PREGNANT

ada sesiapa pengalaman pregnt ,dan ada cyst 🥺 cyst saya 5cm sekarang ,dan tengah prgnt 6w4d . boleh share tak pengalaman korang .#ingintahu #firstmom #pleasehelp #bantusharing

4 Các câu trả lời

Cyst sy semakin bertambah. Fastfood jarang sekali makan, process food pun jrang makan. Nugget, sosej smua jarang tapi makin bertambah. Dari 1 cyst, pergi 2, scan masa 7w tngok ada 3. Cuma size smua bawah 5cm. Bukak buku pink masa 9w, buku tag kuning n mmg ada tulis kat risiko USOD. Mmg kerap scan utk pantau cyst tuh. Skrg nak masuk 14w, Alhamdulillah cyst tak bertambah cuma dia stay je mcm tuh. Misi selalu jugak ckap kalau ada cyst masa preg nih, akan kerap rasa sakit perut. Cuma selagi takde spotting jngan risau baby okey je

Saya pun pregnant..skrg 14w..masa awal check 4.6cm doc ckp takut dia membesar lagi..tapi suami saya tgk dekat youtube ada yg share kene kurang kan fast food and proses food..saya buat alhamdullillah dlm 2minggu check balik cyst saya mengecut..skrg 3.3cm..kita cuba sis insya allah..doc pun ada ckp makin baby membesar insya allah cyst tu akn mengecut

ms cek kat swasta scan pestime time tu 13week, dr suspect ada fibroid 5cm esoknya buka buku kat kkia dr terus scan xnmpk pulak fibroidnya, cek balik 2week kat kkia xnmpk sgt ada jgk tp mcm mengecut.. nt suruh cwk after 2week lg..ntahla tu..tp asal baby ok je dr pun ok je..doa ja la

cyst saya 3cm masa mengandung. lepas tu dia kecut sendiri