pendarahan

ada sesiapa mengalami pendarahan selepas bersama suami? #8weeks

20 Các câu trả lời

Sy dlu pun pnh mcmni. Waktu tu, bsama suami sblah pagi ada darah sikit. Sblah tghari, darah tba jadi byk waktu buang air kecil disertai rasa ngilu dkat bhgian bawah perut. Trus ke hosptal. Time menuggu doktor, byk sgt darah atas katil dan smakin sakit. Lpas doktor cek2 smua, doktor kata baby dah takde. Sgt2 kcewa, geram dan sedih. Syukur, diberikan peluang utk hamil skali lg. Pregnancy yg kdua ni, sy dan suami btekad utk tdk bsama spjang 12 mggu ptama. Syukur, sy selamat melahirkan anak pertma bulan december tahun lepas.

2y trước

alhamdulillah rezeki sis...doakan sy selamat pula ye

saya pernah, waktu tu 10weeks dah ada bledding sikit. pagi tu pegi terus klinik.. doc tyn ada bersama ke 😄 adoii segan nak ckp ya. tapi cakap juga..doc scan perut check..nasib xde pape problem. doc suruh bedrest & pantau. kalau still bledding 24jam kena terus gi hospital.. alhamdulillah xde bledding dah. skrg dah 27weeks.

2y trước

take care, awal2 kena banyak rest. jgn stress2, enjoy moment pregnant. kalau xlarat masak..order je . kemas ala kadar @ minta tlg husband. sy mcmtu la. tapi sbb ada 2 hero 12y & 10y..diaorg dh boleh bantu sikit2.. nak adik sgt kan 😆

sy pernah ada pengalaman yg sama tp masa tu sy 18w..lepas bersama keluar spotting coklat2..terus refer emergency..doc ckp sy ada mslh low lying plasenta @ pp type 2..mmg kena elakkan bersama..senang utk bleeding sbb uri dkt bwh..take care ye mommy..kalau bole elakkan dlu bersama diawal kehamilan

2y trước

ok mommy .. tq ye 😊

Just be careful, pernah ada pengalaman. Tak tahu masa tu pregnant & ada bersama dgn suami lepas tu ada bleeding sikit. Rupanya bleeding gugur 😮‍💨 so kalau boleh elakkan dulu masa awal2 ni. Boleh je nak bersama tp slow2 je & ikut kemampuan badan masing2.

2y trước

sy pernah bersama suami tapi tak tahu pregnant pun cuma ada instinct.. esok pagi tu check rupanya pregnant dh 4weeks.. alhamdulillah takde pape jadi, now 6weeks.. tak sabar nak tunggu baby membesar

sy pon pernah...mse bersame ngn suami...mse tu kndungan sudah 5 bln...tp tiap kali sy brrsme ngn suami..msti ade pndrahan..tak tau la knape...tp bkn berpnjangan...alhamdulilah..bby okey...masih bole bergerak lg dlm perut...skrg usia kndugan sudah msuk 6 bulan lebih..

2y trước

Hi sis. Pendarahan nya tu bnyak kali ke? Atau sekali shj?..

Awal2 trimester ni better elakkan sebab janin tk cukup kuat , klau dh masuk 2 trimester tkpee dh bole je tpi kena tahu posisi yg betul ye dan trimester ke 3 la paling elok klau nk bersama sebb bole bantu cepat bukaan masa nk bersalin nnti

Utk first trimester kalau bOle. Elakkan bersama... Sbb kandungan masih baru... Sy pon haritu pon mcm tu... Alhamdulillahhh, Allah lindung.. BOle mintak dr prescribed tab duphaston untuk kuatkan rahim...

2y trước

alhamdulillah..baik..terima kasih sis

saya pernah mengalaminya , memula keluar sporting coklet lelama keluar darah ketul macam period , better if ada pendarahan walaupun sikit cepat cepat jumpa doktor. semoga urusan awak dipermudahkan 🤲🏻

2y trước

Alhamdulilah kalau kandungan baik baik , banyakkan bedrest jangan angkat benda benda berat . Sya gugur masa tuh tapi alhamdulilah lekat balik sekarang dah 33minggu ☺️

Kalau ada bleeding lps bersama, elok stop dulu sis..mcm sy pun ada pnglmn 2x miscarriage lps bersama..pregnnt kali ke-3, dh masuk 5 bln baru kami berani bersama 😊..itu pun slow2 je alhamdulillah okay..

2y trước

ok sis..terima kasih ❤️

Saya sis, keluar blood clot seketul. Terus refer klinik doktor check alhamdulillah baby ok. Dia bagi duphaston and suruh bedrest je. Doktor kata kalau boleh jangan bersama dulu kalau ada pendarahan.

2y trước

sama dgn sy sis..semoga baby kita baik2 aje