hai mommys..

ada sesiapa boleh share ape yg perlu buat bile kita sedawa terasa pedas di dada dan di tekak??adakah cara pemakanan yg slh?apa cara untuk mengatasi dan menghilangkan rasa pedas tersebut..terima kasih..

2 Các câu trả lời

saya pun selalu jadi macamni. selalunya lepas makan makanan pedas, mula lah pedih ulu hati ni. try minum air sejuk untuk legakan dada tu. and makan buah epal. so far saya buat dua benda tu, dalam sejam dah hilang dah 😊

Mungkin heartburn sbb makan makanan yg pedas. Kena kurangkan makanan pedas dan berminyak buat sementara waktu. Kalau tk hilang blh refer doktor utk ubat sbb tk elok jugak klu acid perut tu selalu naik sampai ke tekak.