scan 8minggu 6hari doctor cakap janin tak sempurna #pregnancy

ada sesape alami tak?heartbear ada tapi janin tak nampak ke masih kecil lagi?

4 Các câu trả lời

Sy pn mcm ni,abdomen scan 10w xnmpk kantung. Biasanya kecil lg tu. Sy try g vaginal scan specialist cek kantung wujud ke x,sbb urien positif. Kantung ada dn nmpk leper. Doctr kata kantung collapse. Tp kita jgn down. Relax dn doa. Kandungn masuk 3bln pn doctr masih ragu. But allhmdullilah,now dh 31w bby healthy. Ogos nti due. Kalo fetus cacat atau xsempurna, biasanya dia akn gugur within 3bln,ini based on kdungn prtama sy dlu,ya sy miscarriage. Now kandungn yg ke 4. Kalo fetus mampu survive, insyallah dia sihat. Doa,mkn asid folic jgn stop dn supplmnt yg sptutnya. Good luck momi

aik camne doc blh ckp x sempurna..sedangksn scan x nampak..klau janin xde xbunyilh heartbeat tu..mnggu 8 tu kire awl lg nk Kate..bb small sgt lg..tggu 12 mnggu..klu sis nk second opinion g klnk lain.. pnglaman sy..doc scan ckp bb xde..kantung kosong..sy trus g klinik lain..doc ltak je ats perut alt tu..besar dh nampak 12 mnggu bb

Better cari 2nd opinion sis.. Sy dulu 8 week pun doc cakap kecik tapi xde la dia ckap tak sempurna.. Just cakap maybe dia lambat implant. So dia maybe kecil dari usia kita period tu.. So, solution doc bagi dia suruh repeat scan another 2 week. After tu dia bagi terus bila EDD..

Kenapa doctor ckp mcm tu. apa explanation dia? Kwn sy pn pernah doctor suruh gugurkn. Tp dia xnk. So dia pegi beberapa hospital dapatkan nasihat lain then now ank sihat je.