Berat tak naik masuk trimester ke 2 20 minggu

Ada sesapa tak kat sini 1st preggy,masuk trimester ke2,berat badan tk naik,selera makan okey, tapi berat tak naik, risau juga😟,Hb pula makin lama makin turun, korang ada tk amalkan apa2 pemakanan utk bg maintain HN tu cantik je 11.0 ke atas ? #beratbadanibuhamil

5 Các câu trả lời

Dri awal pregnant berat sy xnaik , dri berat 98kg , sekarang tnggl 90kg 🤣 Hb cun ja 13.4 ,, sekali tu ja hb x cntik , tiba2 drop k 11.1 , saya ingat2 hb cntik sbb mnum air milo setiap hari 🤣 bila stop mnum air milo , hb drop trus 😌

1y trước

sy pula Hb start drop bila sy strt bole minum milo,berat bdn sy setiap bulan jmpa doct ,dia mkin turun pula, tp berat bby dlm kndungan ok

sy makan zincofer dengan air sunquick tanpa gula, hb maintain 11-12. pastu sy makan zincofer tu pagi pagi masa perut kosong, sejam lepas makan ubat, baru sy sarapan.

sama la sis ..sy berat turun naik je mmg skrng pregnant jd kurang berat sy pon pelik kdg2 mkn smua ok maybe next kena jmpa doktor akan explain utk masalah ni.

Hai awak. Boleh try makan iron folic and suplemen daily untuk hb cantik😘

Sama mcm saya berat maintain. Tktahu nk bg mcm mna dah