Kena checkup 2 hari sekali

Ada sape2 tak mcm sy naik berat 2 kilo kena checkup tekanan drh dkt klinik desa, sy da msuk 37 week, kalu iktkan 1 mggu sekali, sy pulak harap kan suami je antr ambk mmg dkt je tp mls nk ssh kan suami..

10 Các câu trả lời

Sy mula2 mengandung berat mmg ada overweight. Masuk T3 berat naik dlm 2.5kg dlm 2 minggu. Terus kena p klinik desa selang 2hari. Sampai kena jumpa pakar pemakanan laa next week. Yg pelik timbang kt rumah berat maintain jaa, timbang kt klinik desa naik sekilo tiba timbang kt klinik kesihatan berat makin bertambah kilo pula🤦🏻‍♀️ kdg rasa mcm nk bwk penimbang sendiri pun ada🤣 punca penimbang kt kk tu tk pasal kena ulang lg checkup 2x seminggu pastu jumpa pakar pemakanan😑

1y trước

sy pun biasa jadi masa anak ke 2. kat KK bacaan lain. jadi sy pakai baju n kain nipis, supaya tak naik berat. haha.

Sama macam saya sis.. berat naik mendadak sejak masuk 3rd trimester (sy ada gdm on d/c) skrng 36w asal timbang je naik smpai 1-2kilo dlm tmpoh 2minggu. Tak pasal2 kena ke kk selang sehari cek bp n jantung bby huhu.. setiap kli checkup yg lain2 smua ok takde masalah. Bsp pn cntik je doktor kte.. Cuma masalah berat badan jelah 😅 msuk 3rd trimester nie lapo dia lain mcm ye 😂 maybe sbb baru ada selera tu yg naik mendadak tu 🤭

1y trước

aah tula sy dri awal lagi xde alahan sbb tu lar selera nk mkn, mkn lak x tentu mse dlm kuantiti bnyk haa naik lar berat bdn😂

Sy kena. Masa first baby memang nurse suruh pergi klinik 2 hari sekali utk check blood pressure. Then second baby ni, 35 minggu berat naik mendadak. Which is 2 kilo juga and kena buat benda yg sama. Cuma kali ni sy beli alat utk check blood pressure tu so tak payah pergi klinik dah. Mungkin boleh try tanya nurse utk beli alat tu instead of pergi klinik 2 hari sekali.

1y trước

Betul tu. Sama mcm sy. Sy ni dah 3 kali kena gi KK 2 hari sekali sbb berat naik mendadak tu. Masa 1st time kena dok complain2 juga la sbb rasa susah kalau setiap 2 hari sekali kena gi KK. So bila kali kedua kena terus ckp dgn nurse nak beli urine test dgn alat nak monitor blood pressure tu. So buat kt rumah je nanti ws result kat nurse yg incharge kita.

saya plk terbalik berat asyik trn je 3rd trmstr ni.nurse doc bising je.diaorg syak sy kena tibi.bila bt test xde pun.alhamdulliah berat bby naik dgn okey.sy pun dh xtahu nk bt mcm mn bg berat naik.minum susu jgn ckplh.1hr 3x.mkn pun sama wlpn dlm kuantiti yg sikit xpi kerap.pening dh fikir mcm mn nk naik kn brt bdn

1y trước

sy lak sepanjang checkup klinik desa nurse sume layanan baik2, cuma berat jela msalah skit hb cntik je

saye pulak berat badan macam naik over sangat dari yang doktor suruh . auto kene pegi klinik seminggu sekali untuk pantau keadaan baby dan saya hahahaha tapi memang third trimester ni saya kuat makan sangat . selera betul

sy pun kne hritu.. lps rya puasa.. naik 3kg dlm 3 mnggu .. doc sruh cek tknn drah & dgupan jntung bby selang sehari .. dlm 3 hri gtu g klinik .. klau tknn drh ibu & dgupn jntung bby ok.. xkne g selang shri dhla..

Saya naik 4kg dlm sebulan. kena g selang 2 hari sebelum ni . Now dh 30w kena g selang 2kali dlm seminggu pulak sbb berat lebih 500g . Trim3 ni susah naw nak kawal makan kan? 🥹

1y trước

Haah betul wak. Takut tiba2 kena sawan. Doktor pun cakap benda sama dkt saya. Kita makan sikit2 je lah, tahan sikit 🫠 . Semoga awak & baby sihat selalu tau ❤️❤️

saya pun sma brat bdan 2minggu lpas 52.7 ,2hari lpas prgi kk desa naik 55.4 ,jwabnya kna cheskup mula 06/7 hb hingga 12/7hb ni 😅

ya normal, sbb nk pantau if ada risiko preeclampsia. Sy 2 minggu berturut kena dtg kk sbb berat naik. suami hntr dan pickup sbb dh sarat.

1y trước

tula nasib lar klinik desa dkt je, tp penat lar nk kena keluar selalu

Say baik 3kilo dlm masa sbulan, kena selang hari dtang slma 5 hari..tp ni baru 20weeks

1y trước

mcm sy da masuk 37 week siap jmpe dgn doc pemakanan lagi iktkan bmi sy x melebihi lagi tp sbb lmbt ag nk bersalin doc tkt sy terlbh pulak berat