masalah air ketuban

ada sape² tak mcm sy, baru² ni buat detail scan 27mgu, doktor ckp air ketuban sy ada lebih..dah check kandungan gula semua ok, doktor suruh jaga² je, baby terlalu aktif, takut lilit tali pusat..mcm mana nak atasi ni ye? ni kandungan ke 3, sblm ni ank 1st emergency czer air ketuban kurang, yg ke 2 normal vacuum, tak kuat nk push..huhu

1 Trả lời

Sama kes dengan saya.. Mmg kena jaga2.. Risau pun ye.. Tapi sejak tahu solat hajat sungguh2.. Minta Allah pelihara dan jaga sgt2... Alhamdulillah.. Dipermudahkan hingga melahirkan.. Masa nak bersalin.. 6cm, doktor pecahkan ketuban.. Mmg byk pun airnya.. Tapi paling mudah keluar.. Sbb air byk kot..