Kalau terkejut

Ada orang cakap kalau pregnant tak boleh terkejut, bahaya. Betul ke? #pleasehelp #firstbaby

11 Các câu trả lời

I dah banyak kali terkejut time pregnant. Sebab lupa tutup tingkap rumah flat, tingkap rumah atas tak berpenghuni pun tak tutup. banyak lipas ye rumah dia. besor separuh tapak tangan. helokkkk landing di atas bahuku. terkezut, terjerit semua ade. dengan baby sekali sepak2 lepastu. relax2 je. kalau dah terkejut nak buat ape. response tu biasa. jangalah pulak kite yg trigger response tu pg tgk cte hantu pulak. jangan pikir sangat. nnati u takut, u stress, baby stress tak mau tak mau gitu

mitos. baby awak dilindungi oleh air ketuban. dlm air ketuban tu jauh lebih bising dr dunia luar. jadi xde pape kalau awak terkejot pon. awak nak bertukang pon xde mslh. awak nak g tengok movie pon xde mslh. cuma nya kalau awak terkejut awak kena hati2 la. incase awak terkjot tu sampai awak nk jatuh itu bahaya utk diri awak dan baby.

tak pernah dengar lagi, tapi mungkin pepatah orang² tua dulu xboleh terkejut semasa mengandung..masa dulu kan eletrik xde lg, jd kalo terkejut kemungkinan akan terjatuh ke apa ke yang boleh mendatangkan kemudharatan pada kandungan..tu pemikiran logik sy la.

Pernah dengar.. mak selalu pesan kalau blh jgn tgk benda yg scary mcm cerita2 hantu semua tu, takut terkejut. Atau benda yg buruk2, takut terkejut nnt.. katanya takut terpass ke baby ingat2 muka hntu yg buruk2 😂😂

1y trước

takutnye😭 saya pernah terkejut tengok muka hantu🥲 harap2 la hanya mitos

Yg d maksd tu mybe jngn trkjut msa awal2 pregnt sbb kcil lgi , jnis yg trkjut smpai melata trlompat2 tu kot yg xboleh 🤣 sbb klau trkjut biasa je xde ap2 pun

Secara xlangsungnya sebenarnya terkejut tu mcm boleh trigger contraction.. tp sejauh mana kebenaran tu xpasti la sy..

Mitos sis. Kdg2 nampak lipas terkejut takleh buat apa jugak sis 😂

tak pernah dengar jagk.. Sye kerap terkejut waktu pregnant

Tak pernah dgr pulak

Tak pernah dengar..