Klinik Kesihatan

Ada Mommy Kat Sini Yang Pernah Mengalami Pengalaman Pahit Ketika Di Klinik Kesihatan ? Harini Emosi Saya Sangat Terganggu. Saya Memberi Salam Dan Bertanya Kepada Misi Yang Berada Di Kaunter Tetapi Dibalas Dengan Nada Yang Tinggi Dan Sinis , Misi Mengeluh Cakap “ Kalau 100 Orang Tanya Saya Soalan Ni Jenuh Saya Nak Jawab” Saya First Time Datang Ke Klinik Kesihatan Anak Pertama ‘ Saya Memang Tak Tau Apa2 Tentang Cara Dan Proses Yang Mommy Perlu Lakukan Ketika Diklinik Kesihatan , Salahkah Saya Bertanya ?? #firstbaby

5 Các câu trả lời

Yaa awk kena besabar, fkir positif drg mgkn stress bnyk krja masa tu. Sy pun baru kna masa pegi appt kedua sbb anak first mmg xtau apa2 lg masa nak repeat scan tu ppk dekat kaunter tanya dah ambil kptsn kencing ke x, sy heran jg sbb dr dan nurse sy tu xde bagitau nak cek kencing jg. Dgn yakin lah sy jwb sy scan ja xperlu cek kencing sbb sy dah tnya dr sy sblm tu dia kata xprlu buat apa2 jumpa dr ja masa tu then scan. Berabis ppk dkt kaunter tu marah sy, last2 dia kata "pndi2 la, klu disuruh cek kencing kau jg yg susah buat dua kali kerja" masa tu mcm telinga dah panas. Syukur xjg ditanya mana kptsn kencing oleh dr. Smpi rmh tnya cousin yg krja midwife, dia kata even rpeat scan pn mesti cek kencing. Haa dah tau tu setiap kali next appt jumpa nurse or dr utk scan sy mesti pegi cek kencing/darah. Malas kena bebel oleh ppk dekat kaunter tu 😂

2y trước

Aha betul tu sis , selepas pendaftaran kita kena check berat, tekanan darah dan ambil darah sebulan sekali. Selepas itu kencing ambil result dan last sekali jumpa misi atau doc itu pun kita kena bezakan dgn warna pen hitam dan merah. Saya cuma bertanya , saya perlu jumpa misi atau doc sebab banyak sgt bakul kita perlu ingt , sebelum tu tak diterangkan . Selepas kena tengkin tu baru saya bertnya sendiri macam mana kita nak tau appoiment kita dgn doc atau misi. Baru diorg explain.

Sy pun smlm first time pergi ke klinik kk baru sbb bru pindah, sy tnye bnyk jgk sbb xde pengalaman nd xtau. Tpi misi situ smua baik2 , cume org dkt lab bhgian check darah dgn air kencing je kurang friendly. Tpi sokey kita bole tnye ibu megandung lain if xfhm.

2y trước

Alhamdulilah Semua tempat dan setiap orang tak sama pengalaman nya.

sstengah kk mmg mcm tue pn, kna byk brsabar jelar.. sy pon 1st time haritu, misi tnya sy dh kncing ke blm? sy jwb dh kncing kat rumah.. satu kk ketawa msa tue.. but tue lar pngalaman.. just ignore jer, sbb bkn slalu pon jmpa dorg

2y trước

Hahahaha alhamdulilah. kita cuba sabar inshAllah

kejamnya nurse tu. kite taktau sbb tu kite tanya dia. kalo kite tau, takdenya nak tanya dia. cuba marah dia balik hahahaha geram pulak rasa 😒😒 alhamdulillah la nurse dkt KK sy sume baik2. lembut je ckp.

2y trước

ye sy paham..memang bnda tu ganggu emosi kite..tambah2 pulak tgh pregnant..memang emosi..penah sy nanges sbb husband sy suruh sy mkn ubat tp sy taknak 🤣🤭

kalau klinik kerajaan mmg bnyak kali la kena mcam ni , baru takat jga pon dah mara² , tp ada klinik layanan baik ada klinik layanan dia teruk .. sis kena tahan mental je jangan stress² oke ❤️

2y trước

Okay mommy . Terima kasih inshAllah saya sabar dan terus kuat 🥰