Puting besar berjaya direct feed?

Ada mak2 puting besar yg berjaya direct feed? Saya pump keluar guna flange saiz 27mm. Puting sy susah masuk mulut baby yg kecil. Kalau guna nipple shield, susu keluar cepat sgt. Ada tips utk direct feed?

5 Các câu trả lời

ajar baby utk buka mulut luas dulu sblm latch. puting besar ke kecik ke sedang elok ke kalau salah lekapan susu tkleh keluar elok, dan boleh buat luka puting

Puting besar lg senang df.. biar baby nganga betul2 dulu. Kalau dia latch betul, akn melekap elok. Kalau x akn keluar sikit puting, boleh tolak dgn jari

klau sy gune jari kelingking terpaksa tolak kedalam mulut bb..kdg sampai naik stress pun ada sbb kena ambik masa.