Kerap mengantuk yang teramat - 1st Trimester.

Ada ke yang mcm saya. Cukup tido tapi selepas bangun 3 4jam datang mengantuk yang teramat. Saya cuba tarik nafas minum air secukup elak makan banyak tapi masih mengantuk.

11 Các câu trả lời

1st time check upt tengok positif terus rasa mengantuk. lepas bagitau husband masuk bilik tidur sampai husband balik kerja. esok-esoknya pun sama. tambah time alahan. bangun pagi buat sarapan kat husband lepas tu masuk bilik ambil bantal letak kat ruang tamu sambung tidur kat ruang tamu pula. bangun pun mandi, solat, makan sikit sambung tidur lagi 😂. tau-tau husband dah pi kerja. tau-tau husband balik kerja. bini dok tidur lagi. tak pernah gitu. sampai nak buka mata pun rasa tak larat. husband cakap teruk kalah orang kerja buruh ni 😂. mujur la dia faham pembawakan budak. macam macam ragam.

Saya haritu masa 1st trimester tu , mmg keje nak tido je , kene pulak masa tu baru je benti keje and tgh takda mood nk cari keje lg , tgk tgk lekat , lepas je suami pergi kerja mmg terus tido , bgun mandi masak , tnggu laki balik keje mkn , laki pergi keje plk smbung plk tido ptg 🤣 mmg nikmat btul tapi kuat tido pun tk helok rasa sakit badan lemau je

12mo trước

Best nyaaa. Saya rasa nak berhenti kerja teruss!

Normal untuk 1st trimester. Saya pun mcm tu. Nak makan, mandi dan buat kerja lain pun x larat sebab ngantuk je kerja. Nasib baik xda alahan langsung, cuma ngantuk je. Nanti masuk trim kedua, normal balik 😊

sama masa 1st trimester dh tido nk tido lg,, bari g je lentok je hilang masuk alam mimpi 🤣🤣 currently 3rd trimester semoga dipermudahkn urusan saya & ibu2 yg lain bersalin juga aminn

saya dari 2 bulan sampai nak melahirkan mengantuk je... kena tidur dulu baru ok...klau tak sakit kepala... memang semasa mengandung tak kerja

Normal je dear mengantuk tu. Time tu badan kita nak adapt dengan pembesaran baby. InsyaAllah masuk 2nd trimester akan lagi ok. Lagi bertenaga

Normal tu sis.. tp bagusla 1st trimester mmg kne byk rest.. sy 36weeks pn jd mcm 1st trimester asyik nk tdo jee..

Sma juga dgn sy😄tpi tulaa bila asyik tdur jaa bdn msti akn lemas dn pening kepala

nanti lepas beranak pun lagi byk mengantuk nya.. penat dan lelah😰

sama macam sy,letak kepala je hanyut 😅